• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Lista życzeń ...

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Proszę wpisywać, co kto chciałby posiadać na makiecie lub/i w gablotce.

Pod numerem
1. Odnowiona Bipa, z czytelnymi napisami, KKK, blaszkami do zasilenia oświetlenia , z KKK.
(kontynuacja myśli z NOWOŚCi) .

2. Bdhpun w formie modelu, a nie zabawki. (kontynuacja myśli z NOWOŚCI)

3. BR189 w malowaniu CTL - ukłon w stronę DREAM i ROCO, myślę że model ten sprzedawałby się tak samo dobrze jak ST44-003 lub o wiele lepiej.

4. ET-22 ????

5. Wagony osobowe odzwierciedlające obecne i byłe wagony z epoki IV, V wraz z wagonami IC w skali odpowiadającej skali a nie jakies pokurcze.

Tyle na początek.

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Hmm :grin:
Ja chciałbym mieć na swojej makiecie blok mieszkalny projektu NRD - popularny na terenie ROW i nie tylko tam zapewne (link - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lock_p.jpg ). Nawet piko by moglo sie wziąść za jego produkcję - jadąc przez byłe NRD widziałem takowe. Ostatecznie zrobie sobie z kartonu jesli tylko ktoś życzliwy zapoda plany lub wymiary..
No a druga rzecz to milicyjna nysa z kompletem zomowców.

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Cezary napisał(a):
3. BR189 w malowaniu CTL - ukłon w stronę DREAM i ROCO, myślę że model ten sprzedawałby się tak samo dobrze jak ST44-003 lub o wiele lepiej.
myślisz o tym czarno - srebnym oryginale jeśli tak to chętnie zakupie taki model

na mojej liście życzeń jest stonka , su45 oraz su46

aqws9

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
pastka napisał(a):
popularny na terenie ROW
Niestety... :roll:

Ja poproszę w takim razie... o model:
- Budynku mieszkalnego w Śląskim stylu, wiadomo o co mi chodzi (taki familok) :)
- Do szybów kopalnianych jakie wypuścili, mógłby się pojawić zakład przetwórczy kopalin :idea:
- A z taboru to... EU 07 (w cenie do 800zł)

Mam nadzieję, że Mikołaj czyta te posty, i temat nie stworzono po próżnicy... :LOL:

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
854 77 5
Ja tak bardziej przyziemnie ;)
Eaos (czeski)- Roco
Talbot 4oś polskiej konstrukcji- Roco najlepiej IVa.
Brankard (wojenny) zielony od Roco też IVa, najlepiej Północna DOKP
O Halle- Roco IVa.
75W Klein ep.IVa ''węgierska czerwień'' MAV. :grin:
CDN.

leszekcha

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A ja chciałbym wszystkie spalinowozy i elektrowozy jakie jeździły po 80 roku w polskich barwach w normalnych cenach, tj. 400-500 peelenów. Może Brawa, może Roco.
Przesiadłbym się wówczas na PKP.

OP
OP
avecez

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Specjalnie o EN-57 nie pisałem, bo już była o tym mowa.
Najlepszy moim zdaniem stosunek jakości do ceny w przypadku zestawów takich jak Desiro (PIKO jak to bywa od groma wykonań) i Talent-ów (Fleischamnn, BRAWA), prezentuje BRAWA: 3-członowy zestaw spalinowy to ok. 750-800 zł, zestaw zelektryfikowany to cena ok. 1000-1200 zł.
Śledzę stronkę BRAWY http://www.brawa.de/en/Products/H0/Loco ... lcars.html , i wydaje się że BRAWA nie robi minimum kilkuset sztuk, więc może warto się dowiedzieć co i za ile.

W typowniach prosiłbym wyodrębnić te marzenia bardziej realne od marzeń bardziej sennych.
Moim celem w zaczęciu tego wątku jest np aby pokazała się BR189 (ES64) czy jak ją zwał w kolorach CTL - prezentowana w dzilae modele 1:1 i w relacji z TRAKO.
Np. ED-74 jaki EN-57 widzę w tych marzeniach bardziej bardzo odległych.

Zobaczcie ile polskiego taboru i to w dobrym i bardzo dobrym wykonaniu mamy dzięki staraniom Irka z Parowozika, chociaż przypuszczam, że sam osobiście wszystkiego nie załatwł, ale ON figuruje jako główny inicjator i główny dystrybutor bardzo wielu już unikalnych Modeli.

Chodzi też o oto aby, w przypadku gdy wielu forumowiczów wypowie się produkcją danego, lub kilku modeli to można wtedy zwrócić uwagę np firmy DREAM na ten sondaż.

Jak już było wspomniane ST44-003 sprzedało się super, pomimo że w wykonaniu Jan-Kol'a modele według mojej oceny przewyższają wspomniany model ROCO o niebo, ale też koszt jest w najlepszym przypadku dwa razy większy.
Zobaczymy jak się będzie dobrze sprzedawać w sumie mało znany (przez grono pikowsko-popularno-modelarskie) EU43. Jak się będzie dobrze sprzedawać to myślę na BR-189 CTL jest bardzo realne.
Dla tych którzy chcą widzieć nowoczesny tabor na PKP 1:1 i w modelach to byłoby - uważam super model.
Chociaż z drugiej strony nie wyobrażam sobie swojej makiety bez polskich lokomotyw Tola czy EFC, sam czekam na 2 modele, co bardzo mnie pociągnie za kieszeń, ale to inny temet.