• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Likwidacja pociągów miedzynarodowych

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
takie czasy kolej się zwija ....Z wielu miast latają samoloty a ceny biletów są porównywalne z koleją ,czasy przelotów i komfort też ma znaczenie i efekty widać
Jedyna konkurencja dla samolotów to koleje dużych prędkości 300+km/h (tylko koszt infrastruktury jest ogromny i płaci oczywiście podatnik). Gdyby w Polsce była taka kolej i np . pociąg do Gdańska to 1:30, to samo Wrocław (piszę tu o Warszawie), albo Wrocław-Gdańsk 3h, to byłaby jeszcze szansa, ale inaczej cienko to widać.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.090 582 30
Na wagonach? A mnie się wydawało, że pociągi stoją na szynach, nie na wagonach i jeżdżą po torach;)

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.422 123 11
Drodzy forumowicze,

Czy ktos sie orientuje co sie stalo z wagonami BC i RZD ze skladu Kiepury?

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.422 123 11
W te wakacje w lipcu widziałem łączony skład BWE i JK z wagonami DB, ale BC i RŻD nie zaobserwowałem.
No wlasnie w w tym rzeczy. Ja rownierz nie zauwazylem zadnego z w/w wagonow ostatnich czasach. Zastanawiam sie czy rosjanie i bialorusini zupelnie zrezygnowali ze swoich polaczen, ktore zapewnial Kiepura, czy moze znalezli alternatywe.

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
No wlasnie w w tym rzeczy. Ja rownierz nie zauwazylem zadnego z w/w wagonow ostatnich czasach. Zastanawiam sie czy rosjanie i bialorusini zupelnie zrezygnowali ze swoich polaczen, ktore zapewnial Kiepura, czy moze znalezli alternatywe.
Biorąc pod uwagę, jak atakowana jest teraz Rosja sankcjami, nie zdziwiłbym się. Widziałem składy TLK jadące do Moskwy, ale składały się tylko z polskich wagonów. Inna rzecz, że fotografuję składy zupełnie w przypadkowych porach, więc może gdzieś śmigają te z wagonami RŻD i BC.

O 15:55 jest bezpośredni poc. z W-wy Wschodniej do Moskva Belarusskaja (D 10 Polonez), ale ten widziałem i były w nim tylko wagony PKP.

O 04:23 jest EN 453 z tej stacji i zapewne w nim są wagony RŻD.

Ostatnio edytowane:

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
Cięcia, cięcia, bo klientów brak, ale dobrze, że w ogóle jeździ. EN Jan Kiepura w ostatnią sobotę:

EN Jan Kiepura austerity train

A tu TLK Kiev Express w ost. sobotę - na końcu 3 ukraińskie wag. sypialne:

TLK 12011 Kiev Express at Warszawa Wschodnia
by cargo.cult, on Flickr[DOUBLEPOST=1410845199,1410844767][/DOUBLEPOST]Czech za to w komplecie:

EP09-017

CD Bme

CD Bbdgmee236 #61 54 84-71 027-7

CD Ampz 73 54 10-91 012-0