• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja TNT i konkurencja Michał type_r7

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.096 158 2
A teraz prezentacja z ostatniej dostawy.
Na początek DAF CF, składak.
Model powstał wczoraj z połączenia Ciągnika DAF CF, ramy od SK i kilku innych części.

Obraz 013.jpg
Obraz 014.jpg
Obraz 015.jpg
Obraz 016.jpg

Załączniki

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.585 109 2
Bardzo fajny Ci wyszedł ten składak, oby tak dalej.
Pytanie moje brzmi wzorowałeś się na jakimś konkretnym samochodzie TNT w 1-1 , czy to Twoja fantazja??

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.096 158 2
Bardzo fajny Ci wyszedł ten składak, oby tak dalej.
Pytanie moje brzmi wzorowałeś się na jakimś konkretnym samochodzie TNT w 1-1 , czy to Twoja fantazja??
Moja fantazja, bo CF widziałem jako ciągniki i dwuosiowe pod zabudową, ale jako trzy jeszcze nie... to specjalny do przewozu cięższych paczek.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.096 158 2
Fajne wozidło :D, szkoda powyginanych lusterek. Połączenie czarnych kół w ciężarówce i szarych w przyczepie, wnioskuje na zestaw prosto z drogi :).
Zestaw wrócił z trasy a tak na serio, magia zakupu używki. Lusterka już po prostowaniu, niestety następny etap to już może pęknięcie.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.096 158 2
Skąd ja wyczarowałeś jest extra ale to chyba nie oryginał lecz składak :)
Extra i tylko docenienie... hahah.. żartowałem.
A odnośnie samego zestawu to nie mam pewności. To produkt AWM, ogólnie malowania są oryginalne, ale nie wiem czy pod Scanię była podpięta 3 osiowa firanka czy ta dwuosiowa naczepa z windą. Mnie bardziej podoba się Scania z dwuosiówką, więc dlatego taki wybór.