Pora Bartku nadrobić zaległości w Twoim temacie, bo dużo mnie ominęło...
Zacznę od ostatniej - Glomb. Drugi Herpowski wypust i na szczęście nie ostatni. Dla mnie w 100% pozycja obowiązkowa. Do tego trzy osie i kontener "pod kolor"

Hawthorns - kolejna trzyośka tym razem z chłodnią. Ciekawe malowanie naczepy a ciągnik chętnie bym widział u siebie w gablocie.
Schlatt - miłe dla oka, stonowane barwy. Kolor tego "szklarza" w połączeniu ze srebrnym zderzakiem osobiście kojarzy mi się bardzo dobrze.
KS Containerdienst - tu zestaw z ruchomą podłogą ale błękitnych kolegów jest więcej i w innych konfiguracjach. Świetny ciągnik i tył naczepy.
Kleinwachter Widzę , że zacząłeś prezentować modele kolorystycznie.

Malowanie znane, w PL zestawy Majchrzak można spotkać z naczepami z tej firmy. Naczepa bardzo ciekawa.
Peterburs - kolejna miniatura, którą większość nas kojarzy. Na pewno jest jeszcze wanna. Niby nic nadzwyczajnego ale dobrze się ogląda ten zielono-pomarańczowy model.

Czarno żółte zestawy - uwielbiam takie wariacje!

Pięknie pokazane cztery dekady historii i zmian , jakie zachodziły w samochodach ciężarowych Volvo.
Naczepy do złomu. Panowie, świetna robota a najbardziej dla
@Sławek13 
STURM Kolejna wanna w stylu "show truck".

Bardzo fajne akcenty w postaci grafiki na kabinie, dwukolorowych kół i chlapacza z logo firmy.
MANy Trio Trans
Kolejne ciekawe modele z tej ogromnej rodziny TT, jaką zrobiła do tej pory Herpa. Granatowy zdecydowanie ciekawszy (grafika na szybach bocznych, fartuch w naczepie itd>).
Rapstruck
Piękny model, szczególnie ta kabina bez osłon. Dobór kolorów, koła - super akcenty, szkoda tylko tyłu naczepy...
Iveco Universal
Znów wywrotka ale za to jaka! Kultowe już malowanie a do tego Eurotech!

Na koniec świetne zdjęcie grupowe marki Iveco. Podobny przekrój pojazdów (nawet tylko jednej marki) można spotkać nawet dziś. Szczególnie właśnie pod kopalniami, na żwirowniach. Najfajniejszy jest właśnie EuroStar w tym wysokim "globie". Bardzo często pojazdy z międzynarodówki kończyły swój żywot pod wywrotkami.