• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Lec Go

OP
OP
Lec Go (Bartek)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.136 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
Dziś model kupiony za bardo dobre pieniądze i z myślą na przeróbki . Chodziło mi głownie o naczepę , ale że jest całkiem fajnie wykonany to postanowiłem go w takim stanie zostawić. Malowanie prawdopodobnie wirtualne , gdyż nie znalazłem żadnej informacji o takiej firmie .
Zapraszam :
1033. Iveco Eurotech - Thömen Hamburg (HERPA)
4.4 IVECO eurtech Thomen Hamburg 1 [800x600].JPG

4.4 IVECO eurtech Thomen Hamburg 2 [800x600].JPG

4.4 IVECO eurtech Thomen Hamburg 3 [800x600].JPG

4.4 IVECO eurtech Thomen Hamburg 4 [800x600].JPG

Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam Bartek .

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.557 69 0
Bartku, Thomen jest jak najbardziej realną firmą tylko że oni zajmują się gabarytami tak jak mamoet, jest nawet kilka modeli dźwigów i samochodów w naszej skali, przykład;
308625.jpg

Co do porzednich prezentacji, wiesz gdzie dostałeś serducha ;) Iveco i Man trio-trans:love:

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.557 69 0
R
Trafiłem na te zdjęcia , ale mi kolorystycznie nie pasowało i dlatego myślałem że to fikcja . Ciekawe czy kiedyś mieli takie niebieskie zestawy .
Raczej takie specjalistyczne firmy nie ulegają modom i nie zmieniają barw ani logo, zdjęcia z większych placów budowy zawsze trafiają do jakichś kronik dziejowych i w ich interesie jest aby ich tabor był rozpoznawalny na przestrzeni lat, Felbermayr, Sarens czy Mammoet wciąż wyglądają tak samo jak kilkadziesiąt lat temu, tak samo jest z Thomen.
127614416_1291102431249372_9044226889245088809_n.jpg 131625566_1306365136389768_6894380174641590900_n.jpg

OP
OP
Lec Go (Bartek)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.136 67 1
Witam Panowie i Panie . Dziękuje za komentarze dotyczące pokazanych przez ze mnie modeli .
Kolejne Iveco u mnie . Model nieco zapomniany , ale jeszcze czasem spotykany . Rok temu w sąsiednim mieście właśnie taki zestaw woził masę asfaltową i różnego rodzaju kruszywa na budowy dróg .
Zapraszam :
1034. Iveco Eurostar - Skladak (Rietze/Wiking)
4.5 IVECO EUROSTAR 1 [800x600].JPG

4.5 IVECO EUROSTAR 2 [800x600].JPG

4.5 IVECO EUROSTAR 3 [800x600].JPG

4.5 IVECO EUROSTAR 4 [800x600].JPG

Włoszczyzna razem :
4.6 IVECO Wywrotki 1 [800x600].JPG

4.6 IVECO Wywrotki 2 [800x600].JPG

4.6 IVECO Wywrotki 3 [800x600].JPG

Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam Bartek .

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.938 5 0
Pora Bartku nadrobić zaległości w Twoim temacie, bo dużo mnie ominęło...
Zacznę od ostatniej - Glomb. Drugi Herpowski wypust i na szczęście nie ostatni. Dla mnie w 100% pozycja obowiązkowa. Do tego trzy osie i kontener "pod kolor":)
Hawthorns - kolejna trzyośka tym razem z chłodnią. Ciekawe malowanie naczepy a ciągnik chętnie bym widział u siebie w gablocie.
Schlatt - miłe dla oka, stonowane barwy. Kolor tego "szklarza" w połączeniu ze srebrnym zderzakiem osobiście kojarzy mi się bardzo dobrze.
KS Containerdienst - tu zestaw z ruchomą podłogą ale błękitnych kolegów jest więcej i w innych konfiguracjach. Świetny ciągnik i tył naczepy.
Kleinwachter Widzę , że zacząłeś prezentować modele kolorystycznie. :D Malowanie znane, w PL zestawy Majchrzak można spotkać z naczepami z tej firmy. Naczepa bardzo ciekawa.
Peterburs - kolejna miniatura, którą większość nas kojarzy. Na pewno jest jeszcze wanna. Niby nic nadzwyczajnego ale dobrze się ogląda ten zielono-pomarańczowy model. :)
Czarno żółte zestawy - uwielbiam takie wariacje! :) Pięknie pokazane cztery dekady historii i zmian , jakie zachodziły w samochodach ciężarowych Volvo.
Naczepy do złomu. Panowie, świetna robota a najbardziej dla @Sławek13 :)
STURM Kolejna wanna w stylu "show truck". :) Bardzo fajne akcenty w postaci grafiki na kabinie, dwukolorowych kół i chlapacza z logo firmy.
MANy Trio Trans
Kolejne ciekawe modele z tej ogromnej rodziny TT, jaką zrobiła do tej pory Herpa. Granatowy zdecydowanie ciekawszy (grafika na szybach bocznych, fartuch w naczepie itd>).
Rapstruck
Piękny model, szczególnie ta kabina bez osłon. Dobór kolorów, koła - super akcenty, szkoda tylko tyłu naczepy...
Iveco Universal
Znów wywrotka ale za to jaka! Kultowe już malowanie a do tego Eurotech! :)
Na koniec świetne zdjęcie grupowe marki Iveco. Podobny przekrój pojazdów (nawet tylko jednej marki) można spotkać nawet dziś. Szczególnie właśnie pod kopalniami, na żwirowniach. Najfajniejszy jest właśnie EuroStar w tym wysokim "globie". Bardzo często pojazdy z międzynarodówki kończyły swój żywot pod wywrotkami. :)