• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Kamil Ch

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.770 4 0
Trochę mnie ominęło, zacznę od Scani V8 w czterech osiach. Pomijając fajnie zrobiony ciągnik, bardziej moją uwagę zwróciła naczepa. Jak na metal wygląda całkiem nieźle. Ciekawe detale i ilość osi w zestawie imponująca. :)
DAF CF
U nas nie często widywany, aczkolwiek bardzo dobry pomysł. Obstawiam bardzo niską wagę pustego zespołu pojazdów , przy bardzo wysokim DMC jak na ilość osi. Sam model ładnie zrobiony i kolejna czerwona ciężarówka w kolekcji. :)
Actros - "emeryt". Pięknie wpisuje się w nasze realia i pomysłowość niektórych małych i tych większych przedsiębiorców. :) Poza sezonem znów można podpiąć wannę ... :D
MEMO
Nie będę - mnie też się podobają te miniatury! :) Najfajniejsze chyba czteroośki i te dwie skręcone osie.
Iveco Trakker
Pomysł na terenowe opony + ładunek + wisienka na torcie - ogromny HDS! :eek: Kawał ciężarówki!
Eurocargo
Znów bardzo ciekawy zestaw. Niezmiennie - pomysł na ładunek ale tu na szczególną uwagę zasługuje przyczepa. Kapitalnie zrobiona i te cofnięte osie, czego nie widujemy w naszej skali zbyt często.
Volvo z frezarką.
Dach w pozycji transportowej - bardzo profesjonalnie! :) Całość wygląda spektakularnie szkoda tylko, że podajnik nie składa się jak w 1:1...
Scania z kontenerem - miód na moje oczy! :love: Genialny pomysł (jak i wykonanie) z nr. rej. na dachu kabiny! Ex naczepa EKB daje radę. :D
Na koniec MAN i elementy od Elbe. Fajny HDS z tyłu i ta "czadowa" przyczepa. Dobrze się to ogląda. :)

OP
OP
Kamil Ch

Kamil Ch

Aktywny użytkownik
Reakcje
1.048 0 0
Na dobre zakończenie weekendu premiera!

Pomysł na ciągnik, jak i materiały do jego budowy były u mnie już dawno. Wisienką na torcie jest tutaj osłona wieży z druku 3D, w drugiej wersji, wykonana przez @Sławek13 . Stwierdziłem, że jednak do "pełni majestatu" brakuje mu naczepy. Po chwili grzebania w zapasach modelarskiego złomu pojawiła się koncepcja stworzenia sześcioosiowego semi z dwóch przeciętych herpowskich pokładów. Nie wyszło idealnie, ale ocenę pozostawiam wam. Przed wami:

Scania R650 XT 8x4 + Goldhofer.

20231202_194921.jpg
20231202_195431.jpg
20231202_195444.jpg
20231202_195459.jpg
20231202_195610.jpg
20231202_195637.jpg
20231202_195703.jpg
20231202_195814.jpg
20231202_195854.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.770 4 0
Zacznę od Scanii. Ta osłona jest świetna, chyba najjaśniejszy element całej świetnie wymyślonej układanki. :) Odcień szarości i firmowe malowanie ładnie tu współgrają. Naczepa jak na pociętą i składaną od nowa wyszła bardzo dobrze. Całości dopełnia ładunek. Kawał żelaza! :D
Wywrotki MEMO nigdy się nie znudzą. :) Jak już kiedyś pisałem, od jednej skrętnej osi fajniejsze są DWIE! :D

Reakcje
11.315 67 1
Rewelacyjny model . To połączenie podwozia MEMO z zabudową herpy wychodzi kapitalnie . Jedynie jak dla mnie to te policzki na kabinie mogły by być czarne . Bardziej klasycznie by było . Chociaż w tym wydaniu to taki tuning tamtych lat .

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.770 4 0
Kolejny gabaryt w kolekcji w bardzo ciekawej konfiguracji. :) MAN Individual to jedno ale najciekawsza oczywiście naczepa. Wózek z przodu robi tu największy show. :)