• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja kolekcja jarekom

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Tylko że seria T była produkowana do 2005 roku, czyli równo z pierwszą generacją Rki i ostatnia wyglądała właśnie tak jak model. W oryginale po prostu wsadzili atrapę z Rki po lifcie. A że Herpa takich głupot dla jednego modelu nie będzie przerabiać, to chyba wiadomo.
Wiem i moim zdaniem w takiej sytuacji nie powinni się nawet zabierać za ten model. Torpedy nadal są produkowane, tyle że nie przez Scanie a przez małą holenderską firmę Vlastuin, która przerabia seryjne ciągniki. Mówiąc że Herpa leci w kulki nie miałem na myśli grila, który wymagałby nowego projektu, ale chociażby wymiany zderzaka czy międzyosiek, które z pewnością pasują od zwykłej R2. Mimo wszystko jakość i odwzorowanie malowania zasługuje na plusa. :)

Ostatnio edytowane:

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Scania jako model wygląda ciekawie i mi się podoba, jednak jeżeli mam się odnieść do oryginału 1:1 to poza malowaniem w ogóle mi go nie przypomina.:cenzura:

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
Same piękne modele pokazujesz (y)(y)(y),jak nie osobowe to ciężarowe..czy czasami nie napadłeś na bank ?:D:D:ROFL:
Czasami mnie ponosi :LOL:, ale nie mogę się czasami powstrzymać!!!

Tak też było z tym modelem. Musiałem go kupić.

Scania Blue Stream - unikalna, limitowana seria ciężarówek Streamline wyposażone w legendarny silnik V8. Powstanie takich aut 200 sztuk , każda z nadanym unikalnym numerem.

Конкурс Scania-2014-013[1].JPG

IMG_3246.JPG

IMG_3250.JPG

IMG_3253.JPG

IMG_3255.JPG

IMG_3259.JPG

IMG_3261.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.181 391 20
Piękny model. Fajnie wygląda w tym malowaniu. Jedno co mi nie pasuje to te malowane na srebrno światła nad szybą. Nie mogli dać chromowych, tak jak w poprzednich Scaniach??? Masakra, tak spaprać model.:(

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.826 67 1
Ta scania już była pokazywana na forum i zebrała same pochwały . Tym razem jest z mojej strony będzie tak samo . Bardzo dobry zakup . Też chciałbym ją mieć u siebie , ale to może kiedyś jak jej cena jeszcze trochę podskoczy :p

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Aj ta Scania jeździła mi po głowie równo, od czasu gdy ją pierwszy raz ujrzałem, ale ceny po jakich chodziła już wtedy, skutecznie ostudziły mój zapał. Nie ukrywam, że zazdroszczę. ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.734 109 2
Pięknie wygląda ta Scania, Maćku nie ma się co dziwić że lampy są namalowane, tak jest taniej a Herpa już nie raz udowodniła że kasa przede wszystkim.
Patrzę i podziwiam , ale jedną rzecz bym zrobił , małe wiertło i dziura w wydechu aż się prosi o to.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Świetnie odwzorowana, ale halogeny w blendzie w nowej Streamline z Herpy to jakaś katastrofa. Nie wiem kto to pozwolił wypuścić, ale jest to prawie tak szpetne jak FH 2 generacji z AWMu...
Poza tym szczegółem model napewno wart uwagi :)

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Wcale się nie dziwię że nie mogłeś się oprzeć przed takim zakupem :)..Pięknie się prezentuje ,kolor metalik dodaje jej uroku .(y) Też tak mam że jak coś wpadnie w oko to cena jest mało istotna ,ale to musi być tak zwany okrzyk Łał :):):)

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
Nijaki Pan Max Steffen ze Szwajcarii posiada parę cudeniek do podpięcia do naczep. W swojej flocie ma Dafy , Scanie , a wszystkie tak wymalowane , że miło popatrzeć. Posiada też Scanię longline i wielka szkoda że tak skomplikowana grafika, bo można by było zrobić przyzwoity model.
Herpa wypuściła natomiast Scanie Strimline .

Herpa_916233-Max-SteffenI-CH[1].jpg

IMG_3266.JPG

IMG_3267.JPG

IMG_3268.JPG

IMG_3269.JPG

IMG_3270.JPG

IMG_3271.JPG