• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Koleje Śląskie

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.082 201 22
Ale jak widać Ci co piszą warunki przetargu tak jakby nie wiedzieli że tak mogą zrobić. A później firma musi się bujać z takimi problemami.

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Nigdy tego nie zrozumiem dlaczego np. EN57 po każdym kolejnym przeszczepie twarzy nadal nazywa się EN57. Przecież to jest określenie pojazdu a nie podwozia. A wizualnie nie ma to nic wspólnego z pierwotną jednostką (prywatnie zresztą uważam że po każdym liftingu EN-ki wyglądają coraz gorzej. W ogóle nie mogę patrzeć na te współczesne potworki, jakieś transformersy jak ten tutaj, te jakieś zezowate EU07, Husarze z mordą mopsa... brrr!).

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.461 3 0
To teraz sobie wyobraź minę tych co podziwiali parowozy, a tu im ktoś podczepił do wagonów diesla ;)

@edit teraz doczytałem, że to o kibelku mowa :) Faktycznie pierwsze bardziej mi się podobały.

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Nie tylko o kibelku, ale jakoś mam wrażenie że tak jak z architekturą tak jest i ze sztuką (nie tylko plastyczną, ale i np. muzyką) stylistyką przemysłową, również z karoseriami pojazdów szynowych: przez epoki i dekady tak aż za połowę XX wieku zawsze panował jakiś styl, do czegoś równano (nie tylko u nas), a potem wszedł pełen eklektyzm i róbta co chceta. Efekt? Taki sam jak w muzyce i architekturze: coraz częściej wraca się do starych rozwiązań i robi "remixy" bo tego co aktualnie się wymyśla to i słuchać, i oglądać hadko. Ale bezkrytycznego "sklejania" starego z nowym też nie trawię. "Nie przyszywa się nowej łaty do starego ubrania", jak mówi Pismo...

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.461 3 0
Za remont każdego EN57 odpowiadał chyba za każdym razem inny artysta. Tutaj EN57-1583 na trasie do Zawiercia opuszcza Gołonóg

EN57-1583.jpg

Ostatnio edytowane: