• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Koleje Śląskie

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Naliczyłem co najmniej 4 typy składów elektrycznych w KŚ (turbokible, Impulsy, Elfy, Flirty). Życzę powodzenia jak za parę lat zacznie się to wszystko psuć..... potężny magazyn części zamiennych się przyda....
Ja nie rozumiem czy to takie gamonie tym wszystkim rządzą czy co, rozumiem że modernizuje się kible oraz kupuje jednocześnie nowy tabor. Ale ten nowy powinien być wyłącznie jednego producenta i jednego typu, zwłaszcza w przypadku przewoźnika regionalnego który nie obsługuje relacji które znacznie różnią się długością, z resztą to nie tylko moje zdanie ale i wielu kolejarzy z którymi miałem przyjemność rozmawiać. A różne potoki pasażerskie nie są problemem bo zarówno Pesa jak i Newag oferują swoje zespoły z różną liczną wagonów. Tak że chyba najwyższa pora włączyć myślenie.....

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 201 22
W takich spółkach ogłasza się przetargi. Wygrywa ten co sprzeda za mniej. Kilka przetargów może dać w efekcie kilka rodzai taboru.
Z tego co kojarzę, to ta różnorodność taboru w KŚ była jedną z przyczyn problemów przy starcie tego przewoźnika.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.463 3 0
Nie tylko w KŚ ... tramwaje też dały ciała kupując Karliki. 10 jeździło reszta stała na zajezdniach do rozbierania na części. Interes życia. System zamówień publicznych jest skopany na maksa jakby to powiedziała pani sąsiadka: horror, dramat i żużel...

Romek 222

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
EN57-3001 gotowy do odjazdu w Wadowicach jako pociąg KS relacji Wadowice - Bielsko Biała w dniu 22.08.2014.Jest to zdjęcie historyczne gdyż w obecnym rozkładzie kursują na tej linii tylko PR.(W głębi widok na Mucharz położony w Beskidzie Małym)
DSC_00452.jpg

D

Dampflok

Gość
EN75-002 na stacji kolejowej w Cieszynie.
E69-05 120.jpg
E69-05 118.jpg
E69-05 119.jpg
E69-05 117.jpg
E69-05 116.jpg

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
W takich spółkach ogłasza się przetargi. Wygrywa ten co sprzeda za mniej. Kilka przetargów może dać w efekcie kilka rodzai taboru.
Oczywiście że tak jest, ale i to da się obejść. Wystarczy w warunkach przetargu zamieścić, że nowe składy mają być technicznie zgodne z posiadanymi w zakresie budowy, sterowania, części zamiennych itp. I po problemie.