• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

radek_m

Aktywny użytkownik
Reakcje
171 5 0
Przy szopie KM na ochocie (ul Berestecka) od strony Mszczonowskij i WKD Reduta często można zobaczyć lokomotywy w malowaniu IC. Wczoraj wieczorem i dziś rano stało EP09 i EU07. Zwykle stoi przynajmniej jedna.

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.565 60 3

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
Ta 216-ka regularnie od ok. 2 miesięcy dyżuruje na Okęciu na bocznicy prowadzącej do EC Siekierki. Publikowałem na forum jej zdjęcia tam wykonane. Mam wrażenie, że sfotografowane przez Kolegę wagony też tam widziałem, co poznaję po charakterystycznym graffiti.[DOUBLEPOST=1410638112][/DOUBLEPOST] Czy Kolega ma jakieś chody, by zapuszczać się wgłąb terenu Olszynki? Jak tam byłem ostatnio, to teren patrolowała prywatna agencja ochrony odstraszająca każdego MK, który chciał podejść bliżej.

Mam też pytanie - gdzie dokładnie stoi na Grochowie elektrowozik z kolejki walimskiej?

Reakcje
292 0 0
Ta 216-ka regularnie od ok. 2 miesięcy dyżuruje na Okęciu na bocznicy prowadzącej do EC Siekierki. Publikowałem na forum jej zdjęcia tam wykonane. Mam wrażenie, że sfotografowane przez Kolegę wagony też tam widziałem, co poznaję po charakterystycznym graffiti.
Na to wygląda, bo ja też już ją fotografowałem. Tzn. nawet nie pamiętałem ale podczas opisywania zdjęć po wpisaniu TEM2- wyskoczył mi wybór numerów i 216 też było. Przyznam, że nawet się zdziwiłem.
Najwyraźniej kręci się to tu to tam...

vqsoft

Znany użytkownik
Reakcje
4 0 0
Czy Kolega ma jakieś chody, by zapuszczać się wgłąb terenu Olszynki? Jak tam byłem ostatnio, to teren patrolowała prywatna agencja ochrony odstraszająca każdego MK, który chciał podejść bliżej.

Mam też pytanie - gdzie dokładnie stoi na Grochowie elektrowozik z kolejki walimskiej?
dziś też było parę patroli. Jakoś jak ide z synem to wszyscy do nas bardzo miło i życzliwie podchodzą. Z tąd np dziś junior wdrapał sie na sm42..
--zachęcony przez procowników..

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
147 3 0
dziś też było parę patroli. Jakoś jak ide z synem to wszyscy do nas bardzo miło i życzliwie podchodzą. Z tąd np dziś junior wdrapał sie na sm42..
Na szopie jest łagodniej, zresztą niesławne osiedle na Dudziarskiej tamtędy chodzi dzień w dzień, bo tak szybciej, nikt nie zwraca na to uwagi. W innych rejonach można się niemiło naciąć, ostrożność wysoce zalecana.

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
Dobry sposób. Wybiorę się tam kiedyś z młodzieżą. ;)

Przy okazji, mam wrażenie, że dostęp do terenu "Grochowa" od strony wschodniej jest niczym niezakłócony, bo przy hali KM jest hotelik, a jego goście swobodnie chodzą sobie po terenie.[DOUBLEPOST=1410677033][/DOUBLEPOST]
Na szopie jest łagodniej, zresztą niesławne osiedle na Dudziarskiej tamtędy chodzi dzień w dzień, bo tak szybciej, nikt nie zwraca na to uwagi. W innych rejonach można się niemiło naciąć, ostrożność wysoce zalecana.
Zgadzam się. Tubylcy swobodnie chodzą przez resztki przejazdu kol. przy ul. Wiatracznej i ta prywatna firma ochroniarska zupełnie ich nie goni.

Przy okazji, czy Olszynka/Grochów ma coś w rodzaju dni otwartych, np. z okazji DTP, które mają być w przyszły weekend?

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
Wczorajsza mikro-wyprawa fotograficzna po Warszawie:

EP09-023

163 021-9

EN Jan Kiepura austerity train

Quality tracks at Warszawa Zachodnia station

Pesa 27WE Elf

EN57-1402

EN57AKM-3003
[DOUBLEPOST=1410686899][/DOUBLEPOST]
W 2006 było coś takiego, do Grochowa zjeżdżał VT627 i przywoził zwiedzających. Teraz nie ma co liczyć na tego typu atrakcję.
Szkoda.[DOUBLEPOST=1410687348,1410686863][/DOUBLEPOST]
Przy szopie KM na ochocie (ul Berestecka) od strony Mszczonowskij i WKD Reduta często można zobaczyć lokomotywy w malowaniu IC. Wczoraj wieczorem i dziś rano stało EP09 i EU07. Zwykle stoi przynajmniej jedna.
Powyżej jest zdjęcie Epoki 023 przy Beresteckiej widzianej wczoraj z przejeżdżającego EN57. Nie jestem pewien, ale chyba ten egz. jest dostosowany do odbierania danych z nadajników torowych Eurobalise z systemu ETCS poz. 1. Może ktoś dysponuje precyzyjnymi danymi, które EP09 są wyposażone w takie odbiorniki?

Przy Beresteckiej stacjonuje jeszcze przynajmniej jeden ciągnik ASF, tzw. Adolfik.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.706 50 0
Kilka fotek a potem padła mi bateria.:mad:

Załączniki