• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.842 573 30
Zobacz załącznik 151292 Jadąc na grób mego brata w Rembertowie stała taka lokomotywa w malowaniu DB. Co ona tu robi?
Stoi ! ;)
Atak na poważnie , to chyba jest na zasadzie czeskich lokomotyw na naszych szlakach. Pomaga naszemu PKP
Przecież to jest lokomotywa DB Schenker Polska. Zarejestrowana w Polsce, co widać nawet na tym zdjęciu (liczba 51 i znak PL w numerze).

PS. To chyba jednak nie lokomotywa jechała na grób...

...albo prywaciarz ma umowy na parkowanie w nietypowych miejscach z PLK
A tej myśli to nie rozumiem.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
miałem na myśli to że jest pozostawiona nie na dużej stacji takiej jak Praga,czy Okęćie gdzie są odstawiane pojazdy trakcyjne na wydzielonych torach ,tylko można powiedzieć tak w polu.......

Ostatnio edytowane:
Reakcje
292 0 0
A za największy tłum na Odolanach robiły dzisiaj cysterny...

Załączniki

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Dziś jadąc rano do Ursusa miałem plan wykonać fotki rozbieranego wiaduktu nad Cierlicką niestety nie uchwyciłem barierek .Gdyż jak wracałem zostały już usunięte przed planowanym zamknięciem w dzisiejszy wieczór na okres 3 miesięcy .W ich miejscu jest żółta prowizoryczna siatka.Myśłę że może Kolega Konrad pstryknie lepsze fotki.;)
Inna ciekawostka to znak W16 przy peronie Ursusa ,,centralnego'' informująca że w odległości drogi hamowania znajduje się przystanek osobowy.Razem z Gołąbkami Ursus ma cztery przystanki......[DOUBLEPOST=1385739994,1385739233][/DOUBLEPOST]
P1100526.JPG
P1100529.JPG
P1100530.JPG

Załączniki

Ostatnio edytowane:

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
A pro po ursusa załącząm skan z Książki pt,,Wiek XX w Ursusie '' autorstwa Pana Jerzego Domżalskiego z okresu przebudowy w 1958 roku[DOUBLEPOST=1385807425,1385806881][/DOUBLEPOST]
pkp.jpg
pkp.jpg

Ostatnio edytowane:
Reakcje
292 0 0
No i nic, z wiaduktem w Ursusie to mi nie wyszło, bo byłem za późno i zrobiło się już ciemno. Ale chłopakom idzie szybko i połowy już nie ma.
Ale za to udało mi się złowić 311D, który przytargał kruszywo wagonami Freightliner'a na Odolany.
KPL-2212.jpg KPL-2215.jpg KPL-2218.jpg KPL-2220.jpg KPL-2222.jpg KPL-2224.jpg KPL-2226.jpg KPL-2227.jpg