Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
We wtorek 20.08.19 około 19:00 przez przypadek trafiłem na badania nowego mostu kolejowego przy Moście Gdańskim. Jestem laikiem, ale dla mnie to wyglądało na test obciążenia.
II Bielańskie Spotkania z Koleją. Pociąg specjalny na WMH, napędzany przez dwie lokomotywy: FPL Class 66015 i ArcelorMittal Warszawa SM42-2557 | Bemowo 24.08.2019
A nie wiesz przypadkiem, komu przysługują bilety ulgowe? Bo jakoś nie mogę znaleźć na stronie...[/QUOTE]
Na dole strony jest informacja. "Bilety ulgowe przysługują dzieciom w wieku 2-10 lat)
Na dole strony jest informacja. "Bilety ulgowe przysługują dzieciom w wieku 2-10 lat)[/QUOTE]
Dzięki. Ano sierota ze mnie. Nie zauwazyłem ,,guziczka" rozwiń...
Wczorajsza wizyta w Elektrociepłowni Siekierki przyniosła taki niespodziewany efekt. Ostatnie zdjęcie przedstawia prawdopodobnie wywrotnicę do wagonów z węglem.
Co do zdjęcia to nie prawdopodobnie, tylko po prostu przedstawia. Jak się wpatrzysz to widać czoło pomostu roboczego.
Na Siekierkach rozładunek i "manewry" (celowo cudzysłów) z grawitacyjnym wytraceniem energii wagonu...
Wyładunek, tylko, że w Krakowie... wytracanie energii wagonu płozą hamulcową i wyrzutnia do płóz widoczna na nagraniu ...( a potem dziwne, że wagon tupie...)
Powstaje nowy przystanek kolejowy w Warszawie. Za kilka miesięcy - pasażerowie jeżdżący pociągami po małej linii obwodowej - będą mogli korzystać z nowego przystanku kolejowego Warszawa Powązki
Przepraszam że tak jeden pod drugim, ale tak wyszło... Zdjęcia z wczoraj...
Warszawa Zachodnia, przed godziną 8, ŁKA "Sprinter" z Łodzi Fabrycznej do Warszawy Centralnej...
(po wjeździe w peron, zmiana czoła i wyjazd na szlak Warszawa Centralna - Warszawa Zachodnia na tor w kierunku zasadniczym po "pół trapezie")
...ET 25 - 001 na stacji Legionowo Piaski... ze sznurkiem węglarek na bazie (jak pamiętam) 401 Z po agrotiuningu...
ET 22 - 933 miejsce jak wyżej..., z klasycznymi węglarkami
Poza tym po węźle warszawskim kręciły się jeszcze ze dwie - trzy maszyny w malowaniu "retro"..., ale wolałem jednak trzymać rękę na nastawniku
15 września, w trakcie imprezy Kolej na Wawer, będziemy mogli podziwiać przejazd pociągu ciągniętego przez parowóz. Po kilku latach nastąpi odmiana parowozowa. Zamiast Ty42-107 zobaczymy Ty2-911?
Na zdjęciu: Warszawa Miedzeszyn - Kolej na Wawer 16.09.2018
Na zdjęciu: Warszawa Miedzeszyn - Kolej na Wawer 16.09.2018
Jeszce na fejsiku (wyjątkowo, nie wyskakuje za dużo banerów przeszkadzajek) wypatrzyłem takie coś:
▶️wystawa lokomotyw na st. postojowej W-wa Grochów. Prezentowane będą:
➡️SM42-350 w barwach fabrycznych
➡️ET41-001 w barwach historycznych
➡️ET42-007 w barwach fabrycznych
▶️przejażdżki drezynami - będą dwie drezyny o wdzięcznej nazwie „Piekna Ela” i „Kiwajka”
▶️kolej parkowa dla dzieci
▶️symulator jazdy lokomotywy EU07
(Autor zdjęcia ET42-007 – Kamil Sikora)