• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej SOWIOGÓRSKA- makieta.

OP
OP
klepa79

klepa79

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pierwsze fotki to dopiero jak zacznę coś tworzyć, nazbieram materiałów, tylko ja na ten projekt mam całkiem inny plan i chciał bym to troszkę inaczej pokazać niż każdy tu obecny kolega, zobaczymy czy się uda, będę się starał. Dlatego na razie zostaje w fazie projektu ale projektu nie zatkniętego i nie rzuconego do archiwum.

OP
OP
klepa79

klepa79

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
1. Jakich uzyć torów code 100 czy code 83 i jakiego producenta.
2. Jakiego koloru użyć do pomalowania szyn producent i numer, ja tu znalazłem fajny post ale gdzieś go zagubiłem i żeby sobie go zapisać to jak zawsze wyszło.
3. Elektro sadzawka jak samemu można zrobic bo gotowe to troszke drogie i nawet nie wiem czy są.

Reakcje
1.219 51 6
"tylko ja na ten projekt mam całkiem inny plan "
No chłopie. Czyli planu jeszcze tak naprawde nie masz a już tory chcesz malować??? I elektro-sadzawke montować !!!!!
Jedno wiem; do takiej sadzawki przyda się model węgorza elektrycznego !

OP
OP
klepa79

klepa79

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
"tylko ja na ten projekt mam całkiem inny plan "
No chłopie. Czyli planu jeszcze tak naprawde nie masz a już tory chcesz malować??? I elektro-sadzawke montować !!!!!
Jedno wiem; do takiej sadzawki przyda się model węgorza elektrycznego !
No właśnie plan mam gotowy. :p
jednym słowem zaczyna od dupy strony - to chciałeś powiedzieć ?
Dzięki śliczne za pomoc i za podpowiedz na proste pytania kurcze aż trzy, przepraszam proste dla was modelarzy kolejowych, ale jest tylko jedna odpowiedz jak liczyć to tylko na siebie.:)

Reakcje
1.781 13 0
Polecam tory code 83 - Tillig elite bądź Weinert...
Do malowania szyn polecam farbę w sprayu Tamyia Color TS 1 lub TS 69..., ewentualnie zostaje areograf z matową, brunatno rdzawą farbą akrylową...
Elektrosadzarki są na Allegro robione z łapki na muchy ( gdzieś widziałem za 80-100 zł ), tylko musisz poszukać ....:)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
923 79 5
Elektrosadzarkę, taką z prawdziwego zdarzenia kupisz u Naszego kolegi z forum, za rozsądne pieniądze. Co do szyn to już dawno twierdziłem, że tylko T.E, za rozsądne pieniądze doskonałe tory. Szyny ostatnio pomalowałem jakąś sieną i umbrą paloną-olejna farba artystyczna, a że ma zaletę, że długo schnie można to pdrować delikatnie rdzawymi pigmentami i jestem z efektu bardzo zadowolony.

OP
OP
klepa79

klepa79

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Polecam tory code 83 - Tillig elite bądź Weinert...
Do malowania szyn polecam farbę w sprayu Tamyia Color TS 1 lub TS 69..., ewentualnie zostaje areograf z matową, brunatno rdzawą farbą akrylową...
Elektrosadzarki są na Allegro robione z łapki na muchy ( gdzieś widziałem za 80-100 zł ), tylko musisz poszukać ....:)
Dziękuję panie Danielu, dziękuje ślicznie.
Elektrosadzarkę, taką z prawdziwego zdarzenia kupisz u Naszego kolegi z forum, za rozsądne pieniądze. Co do szyn to już dawno twierdziłem, że tylko T.E, za rozsądne pieniądze doskonałe tory. Szyny ostatnio pomalowałem jakąś sieną i umbrą paloną-olejna farba artystyczna, a że ma zaletę, że długo schnie można to pdrować delikatnie rdzawymi pigmentami i jestem z efektu bardzo zadowolony.
Dziękuję panie Zbyszku, dziękuje ślicznie.

Zawsze można tu na kogoś liczyć z reguły zawsze na te same osoby, jeszcze raz dzięki. Czyli już coś wiem i można przystąpić do zakupów. Słodko aż poprawił mi się humor.

J

Jurek ST44

Gość
Zawsze można tu na kogoś liczyć z reguły zawsze na te same osoby, jeszcze raz dzięki. Czyli już coś wiem i można przystąpić do zakupów. Słodko aż poprawił mi się humor.[/quote]
Te same osoby sie znaja ,i nawet jak dostaniesz kopniaka to nie po to by bolalo :LOL: tylko po to by wzruszyc szare komorki do myslenia .

OP
OP
klepa79

klepa79

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tillig Elite i masz w za razem wąskie tory, ale napędy do rozjazdów weź innego producenta.
I nie kupuj semaforów kształtowych Viessmann'a, bo się ciągle zacinają.
powodzenia
Tak właśnie myślałem nad TILLIG ELITE bo mają duży wybór H0, H0e oraz H0-H0e i dobra wysokość szyn 2,1, a po drugie to mam już zwrotnice kupione H0e tego producenta więc poco mieszać z wysokościami szyn.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
923 79 5