• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

(Kolej nie-realna) Pm37 prezentuje

OP
OP
P

Pm37

Znany użytkownik
Reakcje
99 0 0
Px-1088.jpg
tandem.jpg
Ty-551.jpg
Ty-911.jpg

Mam nadzieję, że oglądanie tych screenów zapewni wam tyle samo frajdy ile mi kiedy je tworzyłem ;)

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.926 37 1
fajne :)
ale jedna uwaga - czemu ta lokomotywa SM41 taka wyblakła ? W czasach jak seria ta była eksploatowana to raczej lokomotywy te były ciemno zielone :) i czasami wręcz ropowane przez maszynistów -)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
3.051 58 5
No bo to jest zrobione ze zdjęcia wykonanego w Chabówce ... To nie jest to samo o oryginał ,ale tak mogło być...Gdyby dopracować szczegóły było by super....

OP
OP
P

Pm37

Znany użytkownik
Reakcje
99 0 0
Tak, zgadza się. Tak naprawdę to SM40-01 z Chabówki. Jeśli mogę być szczerym - to wiem, że tutaj pasuje ciemnozielona SM41, na dodatek ropowana (też o takiej marzę :)), aczkolwiek mnie ten strupiały brudas-trup mocno urzekł i do takiej atmosfery jak z podanego screenshota - aż chciałem z niej skorzystać :) Nie jest zresztą to pierwszy screen z tym nieboszczykiem. Jakieś pół roku temu popełniłem innego - myślę, że równie ciekawego :)

pkp_sm40et21.jpg

Cóż, nie zawsze jestem w 100% konsekwentny, czasem porzucam ową konsekwencję na rzecz czystej zabawy czy nadania uroku danym wirtualnym zdjęciom, nawet jeśli wiem (mam pełną świadomość), że dany obiekt, wagon czy lokomotywa nie pasują - epokowo, kolorystycznie, detalami. Niestety Trainz nie jest tak elastyczny jak rzeczywisty świat i wyprodukowanie screenów w takiej jakości czasem wymaga naprawdę ogromnych nakładów pracy z mojej strony. Zastosowanie dedykowanych obiektów nie zawsze przynosi zamierzony efekt, a jeśli pod ręką znajduje się interesujący ekwiwalent - to użyję go z przyjemnością. Chociaż za cenę realizmu. Niestety mam problemy z rozgraniczeniem realizmu i fikcji, ponieważ jak już usiądę do Trainza, najlepszego pochłaniacza czasu, na dodatek z weną na tworzenie obrazków... to chyba nie muszę dodawać co się dzieje :)

Cieszę się, że jeden screenshot wywołał takie zainteresowanie :) Planuję w przyszłości wydać na świat jeszcze trochę wirtualnych zdjęć, które mam nadzieję, że wywołają jeszcze więcej poruszenia i zainteresowania :D

Dziękuję :)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
3.051 58 5
To Żagań rządzi...;) Podejrzewam ,że za kilka lat można będzie uzyskać taki efekt jak w realu.

OP
OP
P

Pm37

Znany użytkownik
Reakcje
99 0 0
Dzisiaj niewielka aktualizacja. Mam nadzieję, że screeny zapewnią wam tyle frajdy, ile mi. Z góry zaznaczam - te screeny są zrobione dla czystej przyjemności ;)

s15-25.jpg
SM15-25v3.jpg
sn61-527v1.jpg
sn61v3.jpg
SM03v2br.jpg

Ostatnio edytowane: