Tak, zgadza się. Tak naprawdę to SM40-01 z Chabówki. Jeśli mogę być szczerym - to wiem, że tutaj pasuje ciemnozielona SM41, na dodatek ropowana (też o takiej marzę

), aczkolwiek mnie ten strupiały brudas-trup mocno urzekł i do takiej atmosfery jak z podanego screenshota - aż chciałem z niej skorzystać

Nie jest zresztą to pierwszy screen z tym nieboszczykiem. Jakieś pół roku temu popełniłem innego - myślę, że równie ciekawego
Cóż, nie zawsze jestem w 100% konsekwentny, czasem porzucam ową konsekwencję na rzecz czystej zabawy czy nadania uroku danym wirtualnym zdjęciom, nawet jeśli wiem (mam pełną świadomość), że dany obiekt, wagon czy lokomotywa nie pasują - epokowo, kolorystycznie, detalami. Niestety Trainz nie jest tak elastyczny jak rzeczywisty świat i wyprodukowanie screenów w takiej jakości czasem wymaga naprawdę ogromnych nakładów pracy z mojej strony. Zastosowanie dedykowanych obiektów nie zawsze przynosi zamierzony efekt, a jeśli pod ręką znajduje się interesujący ekwiwalent - to użyję go z przyjemnością. Chociaż za cenę realizmu. Niestety mam problemy z rozgraniczeniem realizmu i fikcji, ponieważ jak już usiądę do Trainza, najlepszego pochłaniacza czasu, na dodatek z weną na tworzenie obrazków... to chyba nie muszę dodawać co się dzieje
Cieszę się, że jeden screenshot wywołał takie zainteresowanie

Planuję w przyszłości wydać na świat jeszcze trochę wirtualnych zdjęć, które mam nadzieję, że wywołają jeszcze więcej poruszenia i zainteresowania
Dziękuję