• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej na Mazowszu

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 79 12
Na to wychodzi... ale czy KKA czy dogadali temat z PRami, to Ci nie powiem... bo nie mam pojęcia. Choć jeszcze jedna opcja jest.
Na odcinku Siedlce Czeremcha zostawili sobie tabor z Czeremszaka do Warszawy i dalej poszedł podesłany wcześniej EN... W drugą stronę pojechał inny EN* i ludzi przesadzili do SZTa... Karkołomne, ale jeśli od przeglądu do przeglądu godzin starczy i paliwa w baku to czemu nie...

Pozdrawiam,...
*) dla jednego EN 57 za ciasno z czasem się robi...

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 79 12
... no ja pamiętam, że Sylwek 2004 był z postojem na SŁce w Osiecku (lk 12 jakby kto pytał)... i wtedy kierpoć zmieniał pracodawcę z PRów na KMy... ale to oftop..., więc Mordy były w 2003...

Pozdrawiam,...

Ostatnio edytowane:

torowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 2 1
Dlaczego wybudowano linię radomską i o początkach kolei na terenie Warki ... o tym i o innych wydarzeniach w artykule na blogu: Początki kolei na terenie Warki. Ósemka w budowie (6)
Uwagi i uzupełnienia mile widziane.

Po wybudowaniu linii radomskiej, WWK uzyskał ostateczny kształt, w którym przetrwał do dzisiaj, w prawie nie zmienionej formie.
Na zdjęciu peron 2 stacji Warka.
Mimo, ze od wykonania zdjęcia minęło niewiele czasu - czerwiec 2019 - to miejsce już tak nie wygląda.
en57akm-1624_2.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 79 12
Od kilku dni w stacji Mińsk Mazowiecki stoi sobie to maleństwo...
IMG_20200620_001528.jpg

... a tak buszuje po nocach...
IMG_20200619_222624.jpg

W nocy z 19 na 20 czerwca obrabia tor nr. 1.linii kolejowej nr 2.na odcinku Mińsk Mazowiecki - Mienia, a w niedzielę tor nr 2 na tym samym odcinku... Dalszego grafiku nieznam..

Pozdrawiam,...

ps. coś tam nagrałem telefonem, może coś się wymodzi... wrażenie na żywo...:eek:... :D(y)