• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej na Mazowszu

przemek77

Znany użytkownik
Reakcje
1.191 7 0
...i chyba jak tak się tam pałętałem ostatnio to bardziej urokliwej strony...
Swoją drogą trzeba się jeszcze wybrać koniecznie do Ostrowi Mazowieckiej
( linia Ostrołęka - Małkinia )...
(...od 37:15...)
Stacja w pełni na sygnalizacji kształtowej ( nawet tarcze ostrzegawcze przed semaforami kształtowymi są)...

Pozdr,...
To kiedy jedziemy? Od dłuższego czasu do Ostrowi się wybieram ale jakoś ciągle brak czasu... Zresztą warto by jeszcze o Płońsk (tak wiem inny kierunek) zachaczyć

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.002 79 12
To kiedy jedziemy? Od dłuższego czasu do Ostrowi się wybieram ale jakoś ciągle brak czasu... Zresztą warto by jeszcze o Płońsk (tak wiem inny kierunek) zachaczyć
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję...
Ogólnie ostatnio jestem zakręcony, a w niektórych tematach na forum chyba powiadomienia gdzieś podrodze giną, bo niedocierają... Co do pytania o Ostrów....
Zapewnie jak zrobi się kapkę cieplej... W razie czego to w kontakcie...
Pozdr,...

przemek77

Znany użytkownik
Reakcje
1.191 7 0
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję...
Ogólnie ostatnio jestem zakręcony, a w niektórych tematach na forum chyba powiadomienia gdzieś podrodze giną, bo niedocierają... Co do pytania o Ostrów....
Zapewnie jak zrobi się kapkę cieplej... W razie czego to w kontakcie...
Pozdr,...
Coś się na wiosnę pomyśli... mi jakoś ciągle nie po drodze...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.002 79 12
...kumpel mi podesłał linka...
Wrzucam tu jako historyczne kadry miejsca na Mazowszu. Miejsca którego już nie ma na mapach - stacji Treblinka na linii Małkinia - Siedlce.
Nieistniejąca stacja kolejowa Treblinka w 1981 roku [HD/AI upscaled]
Pozdr,...

ps. proszę tego filmu nie przenosić do innych działów, które z regionem nie mają nic wspólnego..., tak jak to było z filmem z Małkini...

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.417 551 30
który już był na forum podany dwa razy i starczy:
Niesamowite filmy kolejowe | Strona 2 | Modelarstwo.info
Ciekawe filmiki z koleją | Strona 7 | Modelarstwo.info
Kolejny raz proszę o niepowielanie wpisów w różnych wątkach.
proszę tego filmu nie przenosić do innych działów, które z regionem nie mają nic wspólnego..., tak jak to było z filmem z Małkini...
I z tym będzie podobnie.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.002 79 12
...kumpel podesłał mi mmsem, nieodpowiadam za jakosć foto...
Zajazd TIRest na d.k. 50 koło Mińska Mazowieckiego. Wyglada na realizacje zamówienia dla LTG Cargo ( spółka matka ) o ile pamiętam (info z rynku kolejowego) przez Greenbrier w Świdnicy...
IMG_20250104_135950.jpg

Pozdr,...

______
EDIT...
ps. zgoda na publikacje była ... dla porzadku dodam...

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.002 79 12
https://www.rynek-kolejowy.pl/wiado...ekt-nowej-linii-zegrze--przasnysz-122710.html

O ile fajnie, że budują, to mnie trochę niepokoi odcinek Przasnysz - Maków... Jak projektanci podeidą do tematu zwłok(?) Mławskiej KD. Otóż przy budowie S7'ki koło Mławy wybudowano wiadukt nad linią, tu w teorii linia się pokrywa z planowanym przebiegiem toru normalnego, co w praktyce oznacza definitywny koniec szans na jaką kolwiek reanimację ( patrz np. Koszalin)...
No, ale czas pokaże...

Pozdr,...