• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Manufaktura KD MODEL - modele wagonów tramwajowych w skali H0

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
Ponawiam pytanie ważne dla mnie i korzystne dla kolegi (;
Witam. Mam raczej przyjazne koledze @TORONCIAK pytanie gdyż jestem BARDZO zainteresowany kupnem jakiegoś modelu kolegi produkcji. Czy jest dostępna jakaś strona internetowa do zamówień, bądź cennik, i jak to się w ogóle robi aby zamówić u kolegi jakiś tramwaj?

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
105tka jeszcze nie skończona ale oszklona pozuje na herbie pochodzącym z czoła wagonu. Po za tym jakieś poznaniaki czekają na złożenie.
Ponawiam pytanie ważne dla mnie i korzystne dla kolegi (;
Zawsze można do kogoś napisać wiadomość, zamiast pisać wszędzie dookoła :gwizd:...

330339092_1241455183448604_5726718858132844561_n.jpg

Załączniki

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
Jeden z pięciu eksploatowanych przez WPK Gdańsk wagonów 102N wygląd ze schyłku eksploatacji.

Załączniki

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
Ostatnimi czasy w moje nikczemne rączki wpadł schemat pantografu SPL26 czeskiej produkcji. Nie mogłem się powstrzymać od pomniejszenia go do jedynej słusznej skali. Pantograf działa, teraz tylko zrobić wersję ruchomą.

Załączniki

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
Kontynuacja dłubania przy beijnes 3g... Oprócz wnętrza wóz zyskał odbojniki i przeguby.

Załączniki

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
Zebrałem się w sobie i skończyłem Beijnesa 3G wzorowanym na 804 w ostatnim roku eksploatacji liniowej na ulicach poznania. Tymczasowo do zdjęć zamontowałem stopiątkowy OTK-1.

Załączniki

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
Pierwszy dostarczony do Gdańska N8C z DSW21. Jeszcze w reklamie Westfalenpark którą nosił podczas pierwszych jazd próbnych.

Załączniki

OP
OP
TORONCIAK

TORONCIAK

Aktywny użytkownik
Reakcje
521 24 3
Ruszyłem z oszkleniem swinga. Nie wiem w jaki sposób wklejać szyby, aby nie było widać plamy na drzwiach...

Załączniki