• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jastarnia w Bydgoszczy

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
928 79 5
Moja mała rada, zbuduj sobie na początek jedną skrzynkę na próbę.
Ja z perspektywy czasu popełniłem kilka błędów, których dziś troszkę żałuję.

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Goraca krew widze :D I ogrom zapalu....ale co z tego wyjdzie ?? Tak jak pisal Zbyszek ...zacznij i skoncz choc 1 modol....wtedy bedziesz wiedzial jak i co i czy dasz rade dalej pociagnac !!W moim przypadku wszystko szlo dobrze dopuki zielska nie zaczolem :D I teraz ...po dluzszej przerwie jest mi sie ciezko zmusic wykonczyc ten modol ! A plan jaki sobie zalozyles jest naprawde ogromny...i kosztowny ! Domniemam iz nie masz za duzo doswiadczenia modelarskiego...wiec mierz sily na zamiary ! :D Choc mimo wszystko....bede kibicowal !

Sello

Znany użytkownik
Reakcje
645 6 1
Zbuduj sobie najpierw skrzynki wjazdowe do Jastarni. Najpierw z jednej strony potem z drugiej. Poćwiczysz techniki, zobaczysz czy Ci odpowiada takie hobby, a przy okazji będziesz miał moduły szlakowe i będziesz już mógł brać udział w imprezkach. A jak Ci jeszcze starczy zapału to na końcu zrobisz sobie Jastarnię. W/g mnie to jest optymalne rozwiązanie dla początkujących 8)

Reakcje
1.781 13 0
Moduły modułami,
długość również- wiadomo nie najmniejsza, ale weż pod uwagę ,ze skoro masz zamiar realistycznie budować i odzwierciedlić stację Jastarnia, to pamiętaj ile tam jest zieleni i to nie byle jakiej, bo po jednej stronie torowiska masz praktycznie same sosny i to te karłowe, mieszane z brzozami i drzewami liściastymi , przejścia dla pieszych,zabudowania i różne ważne kolejowe "drobiazgi", które stanowią o charakterze danej stacji i klimacie. Samo torowisko i układ torów na stacji Jastarnia, to nic szczególnego ,bo takich jest mnóstwo. Ważne by potem zazielenić to i zagospodarować dokładnie jak "tam", bo dzięki temu oglądając moduły będzie można od razu domyślić się,że to właśnie Jastarnia.Pozdrawiam i życzę powodzenia w projekcie,bo naprawdę warto.

Ostatni

Znany użytkownik
Reakcje
195 3 0

AdrianL

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 0 0
Gościu chce budować makietę a nie potrafi obliczyć sobie podstawowych wymiarów? gratuluje pomysłu i daj sobie chłopie spokój na wstępie zanim utopisz sporo kasy bez sensu.
Zacznij od jakiegoś modułu szlakowego,a potem planuj stację.