• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Japońskie modele H0

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.924 129 86
Z nowości w japońkim modelarstwie w modelach kolejowych pojawiło się nowe oznaczenie dla pełnej skali 1/87. "HOj" - to już pewnie zainteresowani wiedzą, że oznacza nasze "HOm", anglosaskie Hon3.5 (Hon3 1/2) czyli skala 1/87 na tor 12mm. A to najnowsze (przynajmniej dla mnie) oznaczenie to "Ho1067" czyli skala 1/87 na tor 12mm.

Ostudzę też potencjalnych kupujących. Modele wagonów zaczynają się Od 2000PLN (Kumata Boeki) a lokomotywy tak średio 4000-5000PLN. No ale są to realne modele w skali 1/87 - bez kombinacji z rozstawem szyn.

Taka uwaga: wszystkie modele produkcji japońskiej oznaczone jako HO są w skali 1/80.

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.034 79 12
Dzięki za rozwinięcia anglosaskie, bo ni wząb momentami niemogłem dojść co z czym...

Pozdr,...

Ostatnio edytowane:

Jaco3011

Aktywny użytkownik
Reakcje
255 52 0
No i się bujam z przestawianiem 1/80 na tor wąski. Dojdą mi złączki izolacyjne to chociaż dokończę to, co leży mi teraz na podłodze.