• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Japońskie modele H0

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.447 160 86
Z nowości w japońkim modelarstwie w modelach kolejowych pojawiło się nowe oznaczenie dla pełnej skali 1/87. "HOj" - to już pewnie zainteresowani wiedzą, że oznacza nasze "HOm", anglosaskie Hon3.5 (Hon3 1/2) czyli skala 1/87 na tor 12mm. A to najnowsze (przynajmniej dla mnie) oznaczenie to "Ho1067" czyli skala 1/87 na tor 12mm.

Ostudzę też potencjalnych kupujących. Modele wagonów zaczynają się Od 2000PLN (Kumata Boeki) a lokomotywy tak średio 4000-5000PLN. No ale są to realne modele w skali 1/87 - bez kombinacji z rozstawem szyn.

Taka uwaga: wszystkie modele produkcji japońskiej oznaczone jako HO są w skali 1/80.

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.444 85 12
Dzięki za rozwinięcia anglosaskie, bo ni wząb momentami niemogłem dojść co z czym...

Pozdr,...

Ostatnio edytowane:

Jaco3011

Aktywny użytkownik
Reakcje
267 52 0
No i się bujam z przestawianiem 1/80 na tor wąski. Dojdą mi złączki izolacyjne to chociaż dokończę to, co leży mi teraz na podłodze.