Tak - ręcznie. Ciach, ciach, ciach, ciach, ciach i rozjazd zaczyna się sam przestawiać. Śmiesznie to wyglada ale przynajmniej dzięki temu wiem, że dekoder działa
.
Właśnie przed godziną podłączyłem dekoder i napęd zwrotnic do rozjazdu geoLine i mam problem ze sterowaniem nim przy pomocy Compacta Lenza. Problem polega na tym, że rozjazdem sterować się nie da. Czy komuś z kolegów to się kiedyś udało ? Jak zmienić adres dekodera przy pomocy Compacta też nie wiem niestety bo lenzowe dekodery LS150 programuje się zupełnie inaczej i w instrukcji mowy o tym nie ma. Czy sterowanie rozjazdami geoLine jest w ogóle możliwe przy pomocy tego Compacta ? Jeśli nie to chyba trzeba będzie wreszcie zakupić mychę z Roco.
I jeszcze jedno pytanko. Czy po podłączeniu zasilania napęd w geoLine cichutko brzęczy czy też jest bezgłośny ? Jako że są tam dwie cewki to przez analogię do trafo dzwonkowego domyślam się, że to normalne ? A może jednak się mylę i brzęczenia nie powinno być słychać?
Edit: jeszcze pytanie o zasilanie analogowe torów w przypadku gdy dekoder jest zainstalowany w rozjeździe. Domyślam się, że nie powinno się nic strasznego wydarzyć ?