• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele IV Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2017

K

KiersNo

Gość
Znane są może wyniki konkursu na najlepszą makietę i stoisko?
Ciekawość mnie zżera kto dostał złotą szczynę, yyy znaczy szynę :D

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.644 14 6
Odpowiem koledze J1974HO w sprawie pytania o elektrowóz, był na stoisku kolegi Robo z jego cysternami, mnie bardziej interesował ten wiadukt na którym stał ten skład cystern z elektrowozem.

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Dziękujemy za wspólnie mile spędzony czas , było przy czym przystanąć i podziwiać pracę twórczą na wielu makietach .
Pozdrawiamy wszystkich i do zobaczenia za rok .
Trochę zdjęć z naszego podwórka .
DSCF7789.JPG
DSCF7774.JPG
DSCF7782.JPG
DSCF7785.JPG
DSCF7803.JPG
DSCF7784.JPG
DSCF7787.JPG

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.525 556 30
Chyba już wszystko tu pokazano, szkoda tylko, że bez najmniejszej informacji, co to były za makiety. Ja pozwolę sobie wrócić jeszcze do cystern Robo. Warunki oświetleniowe były tam faktycznie bardzo trudne, ale coś spróbowałem zrobić, żeby choć trochę pokazać podwozie. Średnio to wyszło, ale może coś tam zobaczycie.

IMG_9246a.jpg
IMG_9244a.jpg
IMG_9247a.jpg

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.821 15 0
Bardzo fajnie dobrane jest tło do makiety.
Na pierwszy rzut oka ciężko odróżnić makietę od tła :)
Zwłaszcza budynek stacji.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.525 556 30
Ode mnie jeszcze parę fotek makiet, które mnie się najbardziej podobały. Moją uwagę zwróciła makieta dwupoziomowego mostu kolejowo-drogowego nad Mozelą w Bullay, zbudowana przez Reinera Tielke. Most istnieje na prawdę, choć jego sąsiedztwo nie jest odwzorowane w pełni zgodnie z rzeczywistością, zwłaszcza po lewej stronie makiety, gdzie jest wysokie wzgórze z ruinami zamku. Makieta jest bardzo starannie wykonana w wielkości Z, a cały tabor jest wyposażony w dekodery dźwiękowe. I co ciekawe, ten dźwięk na prawdę słychać. Można mieć wątpliwości, czy jakość dźwięku z tak miniaturowych głośników może być zadowalająca, ale ja uważam, że tak, biorąc pod uwagę jak słyszy się odgłos lokomotywy z odległości, z której wydaje się ona tak mała, jak model w skali 1:220.

IMG_9194a.jpg
IMG_9196a.jpg
IMG_9199a.jpg
IMG_9201a.jpg

Następna makieta, o której chcę wspomnieć, to Karnin Gorzowski kolegi Tomka Florczaka i Romana Szczecińskiego. O tej makiecie napisano już na forum sporo; mnie poza perfekcyjnym wykonaniem całości, zainteresowały pojazdy drogowe, w tym opisany w dziale samochodowym GAZ i autobus Skoda.

IMG_9227a.jpg
IMG_9228a.jpg
IMG_9233a.jpg
IMG_9234a.jpg

Także o makiecie stacji Pawłowo Pomorskie było już trochę, ja dodam tylko, że autorem jest Paweł Koob z Sopockiego Klubu Modelarzy Kolejowych.

IMG_9249a.jpg
IMG_9252a.jpg

I na koniec dwa zdjęcia Teodorowa kolegów Janusza i Grzegorza Labudów.

IMG_9256a.jpg
IMG_9258a.jpg

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.355 145 0
Można mieć wątpliwości, czy jakość dźwięku z tak miniaturowych głośników może być zadowalająca, ale ja uważam, że tak, biorąc pod uwagę jak słyszy się odgłos lokomotywy z odległości, z której wydaje się ona tak mała, jak model w skali 1:220.
O ile na sąsiedniej makiecie nie "czufają" modele w "jedynce", skutecznie zagłuszające mniejsze modele.