• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele IV Trybunały Modelarstwa Kolejowego - Piotrków 2017

K

KiersNo

Gość
Sobotnia wizyta na Trybunałach przebiegła szybko ale owocnie. Pielgrzymka od stoiska do stoiska, przerywana rozmowami z napotkanymi znajomymi. Na dłuższą chwilę zatrzymałem się przy makiecie Dr. Michaela Giersberga w wielkości Gn15 (1:22,5). Niezwykle miły starszy Pan, który z czystą przyjemnością odpowiadał na każde pytanie dotyczące skali jak i budowy taboru. Wąskotorówka w dużej skali "robi robotę". Szybkie zakupy materiałów, drzewka i do domu. Podziękowania dla organizatorów za kolejną udaną imprezę. Do zobaczenia za rok.

Ps. Foto relacji nie ma bo nie robiłem żadnych zdjęć. Czy tylko mi się wydawało czy na hali było chłodniej niż w zeszłym roku?

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
5.337 34 1
Widzieliśmy ją już na poprzednich Trybunałach oraz jesienią w Poznaniu.
Czyżby nie miała "wzięcia"?:(
Wzięcie ma na pewno:) Przecież ten numer o ile się nie mylę ciągnie składy na makiecie CITY na narodowym;)
A model ze zdjęć to zapewne model prezentacyjny ( bo i takie musi mieć producent na wszelkiego rodzaju wystawy ,targi itp..)

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
285 45 10
Widzieliśmy ją już na poprzednich Trybunałach oraz jesienią w Poznaniu.
Czyżby nie miała "wzięcia"?:(
Czyżby nuda a może coś innego sprowokowało kolegę do tego pytania?
To ile sztuk może wyprodukować producent jeśli produkuje 8 numerów taboru?
Te modele które były pokazane na trybunałach czekały na odbiór i na pewno jeszcze te numery zobaczymy.
Tu jest oferta EFC-LOKO:http://forum.modelarstwo.info/threads/efc-loko-modele-lokomotyw-serii-tkt48.31726/

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.382 391 20
Kolejne kilka moich fot.Zrobione telefonem wiec jakosc srednia.
Zdjęcia robi fotograf, a nie aparat, bez względu czy to jest część telefonu, czy to jest profesjonalny sprzęt. A wklejanie tu totalnie nieostrych zdjęć jest trochę nie na miejscu. Wg mnie to taki brak szacunku dla pracy modelarzy. Nieostre zdjęcia nadają się do jedynie, żeby wysłać je do kosza.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.382 391 20
To kilka zdjęć ode mnie robionych telefonem, więc jakość dobra. ;) Bardzo spodobała mi się nieduża witrynowa makieta afrykańska.

Załączniki

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Panowie, jak się nazywała i czyjego była autorstwa makieta z takimi pięknymi kamienicami i wagonami PKP włoskiego pochodzenia ?

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.417 85 12
Panowie, jak się nazywała i czyjego była autorstwa makieta z takimi pięknymi kamienicami i wagonami PKP włoskiego pochodzenia ?
A czy koło peronów były też schrony dla obsługi CKM"u i w pewnym oknie kamienicy miała miejsce scenka łóżkowa??
Jeśli tak to produkcja z Sopotu ( przepraszam, danych personalnych wykonawcy nie pamiętam(n))

A co do samej imprezy...

Na wystawę dotarliśmy ok 12 w dniu dzisiejszym w składzie 2+2 ( Ja, Żona i Juniorowie).
Ogólne moje wrażenie - Osiołkowi w żłoby dano, czyli nie wiedziałem od czego zacząć "zwiedzać"...
Zaznaczę, że pomijając jakieś imprezy o charakterze typowo wystawowym, była to moja pierwsza wystawa/targi jako mocno początkującego modelarza - z zakupów na giełdzie nic nie wyszło, w większości H0..., lub towar wyprzedany:(
Młodszy Junior dostał syndromu "Japończyka na wycieczce", starszy typowe " długo jeszcze??" a Żona chyba była też zadowolona z wypadu:gwizd:
Wracając do Mińska Mazowieckiego zajrzeliśmy na Piotrkowski dworzec i stację kolejki Rogowskiej w Białej Rawskiej...

A teraz tak na szybko parę zdjęć...( przepraszam, brak opisów bo na szybko...)

IMG_20170604_114722[1].jpg IMG_20170604_124601[1].jpg IMG_20170604_124621[1].jpg IMG_20170604_124920[1].jpg IMG_20170604_125420[1].jpg IMG_20170604_130219[1].jpg IMG_20170604_130251[1].jpg IMG_20170604_131559[1].jpg IMG_20170604_131833[1].jpg IMG_20170604_131958[1].jpg IMG_20170604_132248[1].jpg IMG_20170604_133015[1].jpg IMG_20170604_134329[1].jpg IMG_20170604_133529[1].jpg IMG_20170604_133559[1].jpg IMG_20170604_132248[2].jpg ...
... reszta zostanie wrzucona jutro...

Ogólnie atmosfera była sympatyczna, można było porozmawiać o różnej tematyce i pewnie za rok może się też pojawimy...( o ile grafiki będą zgodne...

Pozdrawiam z MMz:)
cdn...

robusbedzio

Aktywny użytkownik
Reakcje
88 3 0
Byłem, widziałem , podobało mi się. Odebrałem zamówioną SM 42 6 Dg z Elvis model. Piękna. Żona zniosła jakoś cenę modeluminto jest news dnia..., dla mnie oczywiście. Mam teraz wielka ochotę na "byka" ET22 - też piękny, podobnie jak ich inne projekty - zielona i żółta SM 42.

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
4.238 42 1
Tak z Sopotu. Ekstra makieta. Ale nie nie wiem co wpisać w google aby ją znaleźć
Ta makieta to dzieło kolegi z Sopockiego Klubu Modelarzy Kolejowych. Stacyjka zwie się "Pawłowo Pomorskie" i była już prezentowana na Hobby 2016 oraz w Gdańsku na targach Gry i Zabawy. Na Trybunały w Piotrkowie - z tego co widziałem - była wzbogacona o kilka pięknych kamienic i nowych detali. Kilka ujęć tej makiety kolega znajdzie pod postami: Targi Hobby 2016 oraz Targi Gra i Zabawa - Gdańsk 2016.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.797 465 99
A ja zrobiłem kilka zdjęć jednego tematu - mosty, przepusty. Niektóre zdjęcia są słabszej jakości z powodu nie najlepszego oświetlenia Zobacz załącznik 482738
Z ciekawości spytam - widoczną na fotce EU07 SM z IV epoki można było nabyć? Pytam, bo miałem to dawno temu zamówione ale się nie doczekałem. Teraz i tak kasy już nie mam :( (poszło na SP45 od PIKO).
[DOUBLEPOST=1496649256,1496648841][/DOUBLEPOST]
Zdjęcia robi fotograf, a nie aparat, bez względu czy to jest część telefonu, czy to jest profesjonalny sprzęt. A wklejanie tu totalnie nieostrych zdjęć jest trochę nie na miejscu. Wg mnie to taki brak szacunku dla pracy modelarzy. Nieostre zdjęcia nadają się do jedynie, żeby wysłać je do kosza.
Mafo, fotki z telefonu suchoja (mimo wyrażonej niepotrzebnie przez niego obawy) nie są takie totalnie złe - np. http://forum.modelarstwo.info/attachments/20170603_122848-jpg.482817/ , (no może niektóre rzeczywiście ostrość maja nie tam gdzie potrzeba ), ale ogólnie to całkiem można je jakością porównać do twoich (z telefonu, które pokazałeś stronę wcześniej). Intencje się liczą. Chłopak chciał dobrze.... :)

Ostatnio edytowane: