Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dzisiaj model z firmy Solido. Co prawda powinien być w temacie z samochodami sportowymi, ale przez błąd producenta za taki go nie uznaję.
Mianowicie oryginalna Łada Niva z rajdu Dakar z 1983 roku miała typowo sportowe wnętrze z klatką bezpieczeństwa. Model zaś ma zwykłe wnętrze od wersji cywilnej. Dlatego nakleiłem jej zabytkowe tablice i u mnie będzie robić za replikę tej rajdowej zrobioną przez jakieś fana.
Mimo tej niedoróbki producenta model bardzo mi się podoba w takiej wersji.
Generalnie obecne modele Solido są całkiem przyjemnie zrobione. Jedynie jak dla mnie na minus wnętrza. Tutaj akurat nie jest to zauważalne bo sam samochód nie miał zbytnio luksusowego.
Fajne Łady. Kiedyś jako dzieciak marzyłem o takiej 2103 bo widywałem je na parkingach przy osiedlach górniczych. Gratuluję tak dużej kolekcji. Gdybym ja chciał kolekcjonować wszystkie modele, które mi się podobają/podobały to też musiałbym wybudować na nie dom
Najfajniejszy z ostatnio pokazanych przez Ciebie modeli to biała Lada Niva cywilna. W tym terenie wygląda jak prawdziwa. 2103 czerwona również kapitalna.