• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Irokez46 1/18

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.243 391 20
WOW!!! o_O Ależ piękny model.. :eek:
Ciężko wzrok oderwać. Mnóstwo szczegółów, a połączenie dwukolorowego lakieru z białą skórą tapicerki powoduje niesamowicie luksusowy wygląd. To jest właśnie to, czego potrzeba w tego typu limuzynach. Bardzo dobry zakup. (y) (y) (y)

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.463 17 2
Bardzo ładne modele. Ale mam cały czas nieodparte wrażenie, że gdyby modele w skali 1:18 były proporcjonalnie dokładnie zrobione jak jak te w skali 1;43,5 robione przez modelarzy to były by istnymi cudami na kołach. Sam mam model Paudi 1:18 niby ładny ale wnętrze jest zdecydowanie do poprawy. To w Mercach też mam wrażenie że jest zbyt "plastikowe"

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.337 52 0
Wydaje mi się za za dużo oczekujesz od wielkoseryjnego modelu. To są modele robione w tysiącach a nie pojedyncze sztuki robione przez doskonałych modelarzy, którzy na jeden model przeznaczają ogrom tygodni czy miesięcy. Wnętrza w tych modelach są robione świetnie. Ja nie mam zastrzeżeń bo wiem jaki model kupuję. Gdybym za to kupował model robiony od podstaw przez jakiegoś modelarskiego mistrza to oczekiwałbym otwieranych popielniczek i schowków, podświetlanych elementów, przetarć skóry na fotelach w najbardziej newralgicznych punktach i szwów z odpowiednio dobranej pod względem grubości nici. O rozwijanych pasach bezpieczeństwa nie wspominając, ale wracamy do modeli robionych w chińskich fabrykach i dostępnych dla zwykłych śmiertelników, których poziom wykonania i tak robi wrażenie. :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.243 391 20
Kapitalnie wygląda S-Klasa w tym ciemnym bordowym kolorze. Piękny lakier, a szara skóra idealnie pasuje do lakieru. Kolejny świetny model w Twojej kolekcji. Podziwiam i wracam do oglądania... (y)(y)(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:18 3
Skala 1:18 31
Skala 1:18 49
Skala 1:18 53