Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Oglądnąłem wątek i powiem jedno - opad szczeny. A takich wątków na tym forum jest dla mnie na prawdę niewiele.
BTW: jako że ktoś tu wrzucił filmik z odlewaniem na wosk tracony... jednak jak się domyślam Ty raczej odlewasz te precjoza w silikonie do metali, czy też się mylę?
Oglądnąłem wątek i powiem jedno - opad szczeny. A takich wątków na tym forum jest dla mnie na prawdę niewiele.
BTW: jako że ktoś tu wrzucił filmik z odlewaniem na wosk tracony... jednak jak się domyślam Ty raczej odlewasz te precjoza w silikonie do metali, czy też się mylę?
Ja też tak myślałem i w końcu dostałem co zamówiłem. Nawet błotem obrzucilem, fakt kasa byla mała.
Może i Ty się doczekasz. "Chłop" się zreflektuje i zrobi co trzeba
E tam... niepotrzebnie chłop się denerwuje. Szambo stąd się leje od dawna w moim kierunku (forum Martela ), bo standardy i poprzeczki się podniosły dla niektórych. Sytuacja niebawem się wyklaruje. Czasy " chałupniczego składania i malowania długopisów " się skończyły jakiś czas temu i co poniektórzy nie mogą się z tym faktem pogodzić. Życie czasem też pisze różne, indywidualne scenariusze... źródło frustracji jest osobliwe
Pomimo najszczerszych chęci nie zdołałem zrobić zdjęć oddających kolory zgodny z tym co postrzega ludzkie oko. Dotyczy to zdjęć modelu jak również pierwszego przedstawiającego oryginał. Prócz jednego zdjęcia wykonałem przy sztucznym świetle. Zamieściłem też zdjęcie z etapu budowy gdyż w miarę naturalnie oddaje wygląd śladów eksploatacji jakie naniosłem na układ jezdny. Pierwsze zdjęcie oryginału autorstwa Andrzeja Susickiego zamieszczono w Kolejach Małych i Dużych.