• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HUBET Wasyliszki S.A.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
frezu frezu...
Strasznie stary projekt, w końcu jakoś udało się rozkminić jak to zrobić. A wydawałoby się że to żadne halo.
Jeśli bogowie pozwolą, po weekendzie będzie nowość.

DSC_0424.JPG

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Pierwsza próba. Nie całkiem udana, ale do przodu. Płyty są zaprojektowane pod tor Tilliga, tak żeby wystarczyło położyć je na podkładach i siup.
_20161122_082857.JPG

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Założyłem że to najpopularniejszy flex w użyciu.
Generalnie powinny pasować do torów z szynami code 80. Może się okazać że trzeba obciąć imitacje śrub.
Żeby zrobić do innych musiałbym je mieć, a i to nieprędko.
Mam trochę projektów na warsztacie a jeśli pociągnę temat płyt to raczej w innych wielkościach.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
To jeszcze chwilę potrwa, muszę poprawić matkę i zrobić nową formę. Na zdjęciu tego nie widać, ale płyty muszą mieć podcięcie na pizdrutki a to nie wyszło tak jak chciałem.

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Wygląda na to że się udało...
Będą dostępne dwa zestawy:
- podstawowy z płytami końcowymi z którego można zbudować niewielki, sześciometrowy przejazd
- uzupełniający z płytami pośrednimi, którym można wydłużyć zestaw pierwszy o kolejne sześć metrów.

087002932_05s.JPG
087002932_02s.jpg
087002933_02s.jpg
087002933_04s.JPG
087002932-933_02s.jpg
087002932-933_06s.JPG
087002932-933_04s.JPG
087002932-933_00s.JPG

Myślę że w weekend pojawi się w sklepie. :)

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Myślę że w weekend pojawi się w sklepie.
Dobrze że nie napisałem "w najbliższy"... :(
Mam mały kocioł, ale postaram się jak najszybciej to zrobić.

Tymczasem pierwsze zdjęcie największego odlewu jaki do tej pory zrobiłem - nawierzchnia z kostki betonowej w H0.
Dostałem sygnał, że do płyt peronowych przydałaby się nawierzchnia. Padło na prostą kostkę 10x20 układaną w cegiełkę.

Peron_H0-kostka.jpg

pwel

Aktywny użytkownik
SKMK
Reakcje
3 0 0
A co byś powiedział na zrobienie takich oto śmietników? Kształt skomplikowany to to nie jest, z wymiarami nie ma problemu(pełno wszędzie tego stoi), wkład metalowy to myślę, że każdy da radę sobie we własnym zakresie w 30 s zrobić. Myślę, że mógłby to być ciekawy dodatek do makiet.

Załączniki

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
A cóż ja mogę powiedzieć...? Kiedyś się zrobi...mam pomysł jak nadać odlewom odpowiednią fakturę ale przetestuję to na czymś prostszym.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.729 530 29
Tradycyjnie z dalekich stron dla Wujka Hugwy, zakamarki stacji Rybnik, wysokość około 90 cm (mierzona do brzuszka) średnica około 130 cm.

DSC_0181.JPG

Choć głowy nie dam czy nie było już.

Heniek_Star

Znany użytkownik
MGKP
BGM
Reakcje
1.301 36 0
Tymczasem pierwsze zdjęcie największego odlewu jaki do tej pory zrobiłem - nawierzchnia z kostki betonowej w H0.
Dostałem sygnał, że do płyt peronowych przydałaby się nawierzchnia. Padło na prostą kostkę 10x20 układaną w cegiełkę.
Zobacz załącznik 438398
To może i kilka wzorów ścian budynków ceglanych dało by radę zrobić?

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Surowe połączenie płyt z nawierzchnią wygląda tak:

naw_kostka_01.JPG
naw_kostka_02.JPG