• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HUBET Wasyliszki S.A.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.044 82 5
Nie dało mi spokoju i korzystając z ładnej jesiennej pogody, udałem się do Wierzchucina na zdjęcia. Miałem nosa, znalazłem jeden słupek i faktycznie jest to znak geodezyjny.
Okolice semafora A1/2 od strony Bydgoszczy. Słupki kilometrażowe (graniczne) są dalej na południe w stronę stacji Błądzim.
f1.jpg

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.044 82 5
Nie, nie zrobiłem. To jest obok drogi, ok. 70m. od toru kolejowego. Gdyby był w trawie, pewnie bym go nie zauważył, ale jak to w Borach Tucholskich- piach jak na wydmach.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.044 82 5
Tak sobie dzisiaj rozmyślałem i jeśli piszę gupoty, to proszę mnie naprostować. Ten słupek z linii helskiej, to może być także znak geodezyjny. Przecież tam linia przebiegała przez tereny wojskowe i może był tylko wydzielony wąski pasek na tor? Wczasy wagonowe jak się okazuje też były zlokalizowane na terenie wojska.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 17
Techniki modelarskie 46