• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HUBET Wasyliszki S.A.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.566 171 86
No tak 0.30min. Tez ladnie widac klosz i reszte lampy. Niestety kolei juz nie ma na tym terenie od 2012 roku. Zbudowano tam tasmociagi. Nie mam pojecia jak tam teraz wyglada.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
H0m
SKMK
Reakcje
2.566 171 86
Ciekawa informacja. Podazylem za linkiem... W 1:35 troche skromnie, zeby nie rzec skapa ;). Tylko trylinka. Jak dla mnie, niezla atrakcja w tym dziale moze byc 'Ringstand 58c' albo inny 'Ein-Mann-Bunker'. Na pewno wiekszym wyzwaniem bedzie 'Pantherturm' ;) albo inne obiekty typu 'Долговре́менная Oгнева́я Tо́чка' (ДOT)/'Железобетонная Oгневая Tочка' (ЖбOT).
[DOUBLEPOST=1466908131,1466906472][/DOUBLEPOST]http://www.kuncevo-online.ru/photo_fil_park_dot_zgbot.php

Załączniki

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Do tej pory tylko na trylinkę było zapotrzebowanie - @Baldwin chciał to dostał.
Co do bunkrów i schronów - są gdzieś w planach, napatrzyłem się na kwity kiedy dłubaliśmy coś z @Adam66 ale czas...

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
23.024 545 29
Wiem że Cię wkurzamy tym skamłaniem , zrób to, zrób tamto, ale Twój temat idealnym jest do prezentowania znalezisk z branży betonowej, więc wybacz, ale takiej płyty drogowej jeszcze nie spotkałem, do dziś.

DSC_0043.JPG

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Lubię to wrzucanie pomysłów.
Piękna, ale wymiar z grubsza oszacowałeś czy trzeba liczyć rozdeptanymi petami? ;)

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Żeby nie zaśmiecać innego tematu, wrzucam tutaj...
Proponuję założyć okulary, na suwmiarce jest 294 a nie 355
A oddasz też za wysyłki w obie strony ?
Jak podajesz wymiary na opakowaniu 35x35 to takie powinny być, a nie 30x30 prawda ?
Otóż gdyby ktoś jeszcze miał mieć z tym problem - nazwa produktu w moim sklepie opisuje pierwowzór a nie model.
Przykłady oryginałów: http://www.bruk-bet.pl/produkty/plyty-chodnikowe-krawezniki/plyty-chodnikowe
Wymiar 2.94 daje w skali około 353 mm, czyli wszystko w porządku.
Wymiary modelu są podane w sklepie, w przypadku TT wygląda to tak (wymiaruję do jednego miejsca po przecinku...na ogół):
120002926_dim.jpg

Oczywiście nie pokrywam kosztów przesyłki zwrotnej za wyjątkiem sytuacji wyjątkowych.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
23.024 545 29
Wiem że Cię wkurzamy tym skamłaniem , zrób to, zrób tamto, ale Twój temat idealnym jest do prezentowania znalezisk z branży betonowej, więc wybacz, ale takiej płyty drogowej jeszcze nie spotkałem, do dziś.

Zobacz załącznik 399457
Hubert zmierzyłem płytę ale nie chce mi się rysować, tak jak leży szerokość 950 mm wysokość (na zdjęciu) 700 mm.
Od lewej szerokości elementów 80 mm, przerwa 15 mm, 150 mm, znów przerwa 15 mm, długi pasek z góry na dół 30 mm, przerwa 15 mm, 150 mm itd do końca.
Od góry, górna kosteczka 80 mm trzy środkowe 70 mm, przerwy sobie obliczysz.
Mam nadzieję że coś z tego bełkotu wyciągniesz.

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.670 10 0
Chodniczek ułożony z płytek chodnikowych twojej produkcji, wdzięczny materiał do budowy ( korci mnie żeby wykonać z nich peron o_O) A zdjęcie zapożyczyłem od kolegi @Darkman . :)
PTMK16-19.JPG

OP
OP
hugwa

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Od góry, górna kosteczka 80 mm trzy środkowe 70 mm, przerwy sobie obliczysz.
Nie wiem czy to apteczne złudzenie ludzkiego oka ale jakoś mi się wydaje że najśrodkowiejsze kostki są szersze niż środkowoskrajne...w każdym razie na zdjęciu otwory wydają się bardziej kwadratowe.
Takie coś wyszło w każdym razie:

wymiary-1-25.jpg

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
23.024 545 29
Mogłem się pomylić robiłem zdjęćie z miarką, w tej wielkości to mały pikuś jest dobrze in tej wersji się trzymamy

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Co do bunkrów gipsowych w 35tce i innych skalach, to jest ich sporo na rynku (w siedemsetce nawet ktoś zaczął robić :D). Często są one ze stropami odlewanymi osobno dla tych co chcą robić wnętrze.

A wracając do meritum - kontynuuję cykl zdjęć pod tytułem "KOBIETA I BETON (bynajmniej nie partyjny) W DOBIE PRLu". Przyznaję, że pierwszy element tego tandemu zawsze był mi jakoś bliższy. No więc dziś dla odmiany betonowe "nakrętki" znad Zalewu Zegrzyńskiego. Wersja bez gwinta;) ale zdają się mieć fazę na krawędzi otworu. Pierwsze zdjęcie ładnej pani zamieszczam, dla zobrazowania skali trylinki w stosunku do jej stopy, ale na inne szczegóły budowy też można sobie popatrzeć:gwizd: Po tak przeprowadzonych pomiarach terenowych można śmiało założyć, że "dziurawce" są w standardowym wymiarze.

z18641683Q,Lato-nad-Zalewem-Zegrzynskim.jpg
z18641685Q,Lato-nad-Zalewem-Zegrzynskim.jpg

Cholera, chyba betonowy erotoman się ze mnie robi:LOL:

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Na fali erotycznych uniesień proponuję wersję reklamową.
3068_marzenia_z_betonu_5.jpg

Ech, przypominają się wakacje OHP w Chełmie w 83 roku... i boskie dziewczyny z Tomaszowa Mazowieckiego:love:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 17
Techniki modelarskie 46