• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Hobby 2012 - fotki i filmiki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.474 17 2
Czyli EFC. Jak pracowali w pocie czoła żeby tak wygladała to znaczy, że wypocina. Ale niekoniecznie, ze złą. Ta jest dobrym przykładam. lux-model pożądany przez tak wielu a tak niewielu go kupi

Reakcje
0 0 0
Ja się doliczyłem 5szt SP/SU 45 na targach, ale jak wspominałem w poprzednim poście jestem początkujący w tym hobby i może coś pokręciłem lub źle dojrzałem. Osobiście najbardziej podobała mi się SP45 w malowaniu fabrycznym jak na zdjęciach /robione komórą więc sorki za jakość./

Załączniki

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
71 1 0
Ja się doliczyłem 5szt SP/SU 45 na targach, ale jak wspominałem w poprzednim poście jestem początkujący w tym hobby i może coś pokręciłem lub źle dojrzałem. Osobiście najbardziej podobała mi się SP45 w malowaniu fabrycznym jak na zdjęciach /robione komórą więc sorki za jakość./
Samych 095 były trzy sztuki, a widziałem jeszcze kilka innych, więc na pewno było więcej niż 5 szt.

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
Dziękuje serdecznie wszystkim forumowiczom, których udało mi się osobiście poznać i porozmawiać ;)
Również było mi miło porozmawiać, w przyjacielskiej wręcz atmosferze, ze znanymi mi kolejkowiczami ;)

Dopiero dzisiaj mogłem się całkowicie 'ogarnąć' po powrocie z targów więc... dalsza porcja fot:
DSC09406a.JPG DSC09420a.JPG DSC09429a.JPG DSC09441a.JPG DSC09444a.JPG DSC09445a.JPG DSC09480b.JPG DSC09495a.JPG DSC09507a.JPG DSC09546a.JPG DSC09548a.JPG DSC09564a.JPG DSC09565a.JPG DSC09568a.JPG DSC09571a.JPG DSC09572a.JPG

Mój piętrus zajął drugie miejsce w kategorii B2 ;)
Został zdobyty medal i dyplom ;) Oraz uścisk dłoni Prezesa :)
DSC09557a.JPG

Reakcje
0 0 0
ja zamówiłem 095 w fabrycznym malowaniu i ufam ze odcienie zieleni będą jak na powyzszej fotce 093....
Gratuluję wyboru....Myślę że w przyszłym roku spróbuję się również szarpnąć na takie malowanie...Na razie składam tabor pkp z IV,V i VI epoki z produkcji seryjnej i muszę uważać na budżet :(
Wrzucam poniżej fotkę /również z kom więc słaba jakość/"ślicznotki" z EFC - WM-15A - to chyba będzie trzeba też dopisać do zakupów.
2012-10-28 15.41.07.jpg

TOMEK KRK

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Gratuluję wyboru....Myślę że w przyszłym roku spróbuję się również szarpnąć na takie malowanie...Na razie składam tabor pkp z IV,V i VI epoki z produkcji seryjnej i muszę uważać na budżet :(
Wrzucam poniżej fotkę /również z kom więc słaba jakość/"ślicznotki" z EFC - WM-15A - to chyba będzie trzeba też dopisać do zakupów.
Zobacz załącznik 82121
a co już naskładałeś ?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.014 648 30
Witam wszystkich, a szczególnie tych z Was, których miałem okazję poznać w Poznaniu. Po raz pierwszy udało mi się tam dotrzeć i mogę tylko powiedzieć, że żałuję, iż miałem tak mało czasu - raptem ok. 3 godzin. Niżej kilka fotek. Z braku czasu nie robiłem szczegółowych opisów, więc nie zawsze wiem, co sfotografowałem.

Diorama Michała Popowa z fajnym pomysłem na zakończenie wąskiego toru. Szkoda tylko, że Michał nie przywiózł choć jednego kawałka zelektryfikowanego, bo miałem nadzieję na obejrzenie w naturze tego, co takie wrażenie robi na zamieszczanych tu wcześniej zdjęciach.

IMG_0981.JPG
IMG_0983.JPG
IMG_0985.JPG

IMG_0986.JPG

I jeszcze kawałek z wąskiego toru, niestety, nie wiem, czyj.

IMG_0990.JPG

O makiecie kolegów z Sopotu już ktoś tu się wypowiadał. Mnie też bardzo się podobała, zwłaszcza wiernie odwzorowane wnętrza budynków.

IMG_0992.JPG
IMG_0995.JPG

Na koniec kilka zdjęć imponującej Parowozowni Ostrów Krzysztofa Młodzikowskiego.

IMG_1009.JPG
IMG_1010.JPG
IMG_1012.JPG
IMG_1015.JPG
IMG_1017.JPG

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.066 201 22
Miło mi było poznać Pana osobiście i w sumie to mi trochę teraz głupio że nie zostawiłem na chwilę zabawy w maszynistę, by zamienić z Panem kilka więcej słów niż wymieniliśmy zza barierki.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.014 648 30
Nie ma się czym przejmować, ja zresztą też miałem bardzo mało czasu i na dłuższe pogawędki raczej szansy nie było. Ale może jeszcze kiedyś będzie okazja.

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
4.244 42 1
To ja również zaprezentuję krótką fotorelację z mojego 1-dniowego, sobotniego, 8-godzinnego pobytu w Poznaniu. Bardzo żałuję, że nie mogłem pozostać jeszcze do niedzieli, ale i tak uważam, że jak na jednodniowy wypad pociągiem z Gdyni do Poznania (w czasie podróży nastąpiła awaria EU07) i z powrotem z 50 min. opóźnieniem TLK "Pomorzanin" w ciągu jednego dnia to niezła przygoda :).
Wrażenia z targów bardzo pozytywne. Sporo różnorodnego taboru na modułach, w gablotach. Powalająca na kolana kolekcja DarkaW EURO-Husarzy! Wspaniałe Fiaty SP45 i SU45 od EFC-Loko, piękne blaszki UMF no i wąskotorówka H0e. Śliczne moduły klubu HAZERO Poznań, w tym projekt Okunin, którego budowę śledziłem w wątku na tym forum. Oczywiście z zainteresowaniem słuchałem też Pana Leszka Lewińskiego z PMM, który ciekawie opowiadał o funkcjonowaniu kolei.
Moja pełna fotorelacja z Hobby 2012 -> tutaj.

Załączniki

Reakcje
1.299 56 6
Czy ma ktoś może jakieś jeszcze inne fotki SP45 095? Zamówiłem sobie SU45 048, ale jestem bliski zmiany zamówienia bo SP w starym malowaniu wygląda też zajefajnie. Chciałbym sobie ją dokładnie obejrzeć !