Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Miało być w styczniu a wyszło jak zawsze . Ostateczna wersja ładowacza T 214 CYKLOP. Poprawiona została hydraulika tak aby kabina pasowała. Kabina pasuje idealnie i nie ma potrzeby jej przyklejać i w każdej chwili można ją zdemontować. Drzwi są osobnym elementem, można wkleić, "otworzyć" albo może być bez drzwi. Szyby to wytłoczka vacu. W modelu ruchome podpory, ramię, oba chwytaki. Chwytaki można wymieniać lub nie jak kto woli . Kabina do modelu jest tak jak w przypadku ciągników osobnym zestawem.
Nowy miesiąc, nowy model . Na razie wizualizacja a gotowy prototyp po weekendzie.
Przyczepa Autosan D 46 w 3 wersjach. Podstawowa, z dodatkowymi niskimi burtami i wersja wojskowa. Dojdzie jeszcze plandeka i pałąki ale to tak że po weekendzie . Model oczywiście w skali 1:87 H0.
No widzisz Heniu, co zdjęcie to co innego . Przyczepa którą "mam" w rodzinie i która służyła do pomiarów, miała właśnie taką belkę. Na zdjęciach w internecie też taka belka jest. Tak więc już tak zostanie .
Czy jest plan na rozrzutnik do obornika, pytam bo tego mi brakuje do pewnej koncepcji .
Cyklop wyszedł super, jednak pewne elementy poblokowałem ale mozna go wykonać bez większych problemów z ruchomymi elementami.
Tak rozrzutnik już jest w fazie projektowania. Miał być przed przyczepa ale okazał się bardziej skomplikowany . Rozrzutnik będzie kolejnym modelem, być może powstanie jeszcze w tym miesiącu lub kwietniu.
Efekt sobotniego wieczoru . Powstała z odpadów testowych przyczepa Autosan D 46 z dodatkowymi burtami. Model stylizowany na mocno zmęczoną aby ukryć wady wydruków .
Gotowa i prawidłowo wydrukowana wersja jest już gotowa, czeka tylko na montaż oraz późniejszą prezentację .
Przyczepa D46 ukończona . Poniżej parę (kiepskich) fotek, jutro postaram się o lepsze. Jutro tak że wrzucę fotkę co zawiera zestaw. Przyczepa w 3 wersjach. Podstawowa, z dodatkowymi niskimi burtami oraz z dodatkowymi "wojskowymi" burtami. Na dniach dojdzie jeszcze plandeka .
Cena zestawu to 75zł wersja podstawowa. Dodatkowe burty 15zł sztuka.
Szybki model z wykorzystaniem części od przyczepy D 46. Przyczepa cysterna D 46 CP-4, model projektowany głównie ze zdjęć. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane . Niebawem próbny wydruk.
Gotowy model przyczepy cysterny D46-CP4, skala jak zawsze 1:87 H0. Nie mam do czego "podczepić" dla tego w sesji solo . Jutro wrzucę zdjęcia z czego składa się zestaw do montażu.
Cena zestawu 80zł.
Koszt wysyłki 17zł paczkomat, 20zł kurier.