Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witam
Chociaż dział ten nie cieszy się dużym powodzeniem , postanowiłem założyć temat i pokazać co do tej pory udało mi się wykonać. Niedawno ukończyłem makiete i na jej tle będę prezentował mniej lub więcej udane modele. Na początek zdjęcie grupowe , chociaż i tak sporo sie nie zmieściło.
Dzięki za słowa uznania. Ale kolega też gruszek w popiele nie zaspuje, i modele robi bardzo klimatyczne. Mówię chociażby o Afganistanie.
Co do makiety to 1200 x 2400 mm. Do dorobienia zostały 2 moduły autostrady 3 pasmowej i będzie komplet. Kombinuje aby ja podwiesić do sufitu, bo jednak trochę przestrzeni zajmuje. Ale zawsze chciałem mieć cos takiego!
Panie Jarek makieta cudo Takiej ilości modeli w barwach Polskich firm nie ma nikt , a wszystkie w jednym miejscu miażdzą system . Modele które prezentujesz też maja swój niepowtarzalny urok . Czekam na dalsze prezentacje .
Jarek pewnie już staję się monotematyczny ale zazdroszę i gratuluję umiejętności oraz talentu jaki niewątpliwie posiadasz.Tak jak i Irokez też mialem okazję je oglądać na żywo i mogę powiedzieć, że są oblędne po prostu. Wśród tych tutaj wypatrzylem dwa nowe Bringi "dostawczaki" i to są chyba te o których parę dni temu rozmawialiśmy przez telefon, tak? Poproszę o ich bliższą prezentację, tu albo w temacie twoich kolekcji.
Makieta i modele takie sterylne, uporządkowane Ma to swój urok. Sam bym się na taką makietę nie zdecydował, bo mam niechlujny warsztat i inny gust, ale ciekawy efekt jest, i dużo starannej pracy włożone.
Taka ilość pojazdów i widok z góry nasunęła mi dziwne skojarzenie że to parking przed jakimś schronem podczas inwazji żywych trupów
Forwarder fajny, zasługuje na osobną dioramkę, bo do tej zupełnie nie pasuje.
Mi najbardziej do gustu przypadł Daf XF105 Class. Coś pięknego. Ale mi co innego nie daje spać twoja kolekcja modeli V.d. Vlist i prosiłbym o bardziej szczegółowe fotki tych modeli.
Chyba nie bedzie to żadnym zaskoczeniem jak napisze, że zestaw DAF + naczepa z kombajnen to dla mnie numer 1 tej prezenatcji. Jarek nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę tego modelu.
To prawda ,że Jarek robi świetne modele , na niektórych są nawet moje odciski paluchów ( z Iławy )
Kolega zawsze wyprzedzał poziomem wykonania modeli , również zazdroszczę .