Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
@Przemekk Jeśli chodzi o dym to nie biorę tego pod uwagę. To już wyższa szkoła jazdy żeby dobrze uformować i wybarwić watę. Efekt byłby świetny i jeszcze w środek dać podświetlenie żeby wyglądało jak ogień, ale póki co mnie to przerasta.
Znam to i jeszcze kilka jak ludzie to robią. Efekt jest piorunujący, ale mi to nie wychodzi. Kiedyś już próbowałem tak z ciekawości i nie przyniosło pożądanego efektu. Może kiedyś.
Nie wiem jak to się stało że wcześniej nie trafiłem na ten temat ??
Jak dla mnie zajebista praca, powiedź mi czy garaż od zera budowałeś czy na jakiejś bazie bo się nie doczytałem ?
Fajnie to będzie wyglądać, cegła docelowo w jakim kolorze ?, bo kojarzę białą z rosyjskich klimatów.
Jeżeli są dziury w drodze i odrapany tynk, to myślę że nad skrzydłami bram też się musisz trochę popastwić, jakieś wgnioty, rysy, może chociaż jedna "przekoszoną" płaszczyznę/symetrię?
Udało się położyć asfalt i studzienki. Przed samymi garażami różne płyty i trylinkę, tak samo w miejscu gdzie będą stały śmietniki. Jak wszystko poschnie będzie można malować i uzupełniać resztę terenu ziemią.
Pierwsze malowania za mną. Asfalt bazowymi kolorami pomalowany. Całość ciemno szara, łaty oraz pęknięcia ciemniejszym kolorem. Na koniec wszystko przetarte "suchym pędzlem" z jaśniejszym kolorem. Płyty chodnikowe i trylinka pokryte farbą betonową Fallera. Wszystko jeszcze będzie wybarwiane pigmentami, ale to dopiero po dodaniu ziemi.
Budynek też pomalowany na biało. Drzwi garażowe otrzymały podkład brązowy, który posłuży potem jako imitacja odprysków spod farby.