Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ja w temacie skrzynek modelowych.
Jakie wymiary mają skrzynki na wystawach modelarskich? Na jakiej wysokości mają stać oraz na jakiej wysokości mają być tory? Mam plan wybudować dwa segmenty pod pewną zachodniopomorską stacje
Więcej szczegółów później
Bo czytałem w takim miejscu odcinki torów zrobionych z fleksów lubią się uszkadzać (wyrywanie torów z podkładów itp), z przypadku torów gotowych ten problem by odpadał, bo są wykonane dość solidnie.
Jak dbasz tak masz. Ja jeżdżę ze swoim modułem od 12 lat po wystawach, spotkaniach czy pokazach i nic nigdy mi się takiego nie przytrafiło a mam ponad 25 segmentów.
Może to i dobrze wygląda, lecz lepiej miejsce lutowania przenieść chociażby 10 cm dalej a na końcu toru połączyć ze sobą dwa podkłady. Tor będzie się trzymał mocniej na krawędzi. Podkłady muszą być na samej krawędzi profilu jak na zdjęciu powyżej.
Łączenia FLEX- ów lutujcie ze sobą a nie łączcie przy pomocy wsuwek.
Tor kładźcie w całości na skręcone ze sobą wszystkie segmenty.
Absolutnie nie róbcie każdego segmentu oddzielnie żeby je w przyszłości połączyć jako moduł, bo wyjdzie gniot z torowiskiem jak na torfowisku.
To wreszcie jak robić te moduły ? Po jakiemu, czy wg Daniela, czy wg Inksona, czy wreszcie czy tak jak Pan Czesław robi ??????? Nie mąćcie chłopakowi we łbie. Każdy z Was zrobił po swojemu i jakoś te moduły żyją.
A po co lutować szynę do gwoździa?
Przylutować do szyny przewód doprowadzający prąd do niej owszem, ale lutować gwoździe do szyny Pierwszy raz słyszę.
Ja mam ponad 50 zakończeń torów nie tylko prostopadłych ale i skośnych na profilach przejściowych i nigdy nie wyrwałem żadnej szyny. U ciarachów wyrwane szyny z profilu przejściowego owszem widziałem. Zrobione szajsowato to się wyrwały. Połamane, czy powyginane segmenty też widziałem, ale to nie oznacza, że szkielet segmentu ma być wykonany z 5 mm spawanej blachy stalowej wzmocniony kątownikami.
Widziałem nawet z 3 profilami. Mi bardziej chodzi o położenie torów. Skoro profile są ze sobą skręcane zazwyczaj na styk, to czemu tory nie mogą się stykać ze sobą ?