• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Freightliner.pl Class 66

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.048 114 11
Kraków Łobzów, 20.07.2024 r. Lokomotywa Class 66021 z tabliczką maszynisty "Steve Dunn (George)", z mieszanką wagonów krytych.

Zobacz załącznik 1073171
Tak jako uzupełnienie, Steve Dunn byl maszynistą Freightliner, który zginął w katastrofie w Selby, w Wielkiej Brytanii w 2001. O samym wypadku można poczytać w internecie, zaś dla tych co wolą krótkie podsumowania, to katastrofa kolejowa nastąpiła po tym jak samochód spadł z wiaduktu na tory magistrali East Coast Mainline. Następnie w samochód z dużą prędkością uderzył pociąg osobowy w który następnie uderzył skład Freightlinera.
Poniżej fotografia ukazująca maszynę Class 66
Screenshot_20240930_094336.jpg

Michstrow

Nowy użytkownik
Reakcje
11 0 0
Class 66023, 17.01.2025, Sobków, Świętokrzyskie. Wydaje mi się że oczekiwał na możliwość ruszenia w drogę, niestety nie mogłem tego wiedzieć i nie czekałem a ruszył chwilę po moim odejściu gdyż wracając nie dostrzegłem go. Ciągnął za sobą 40 a może jak widać na google map, 45 węglarek.
IMG_5058.JPG
IMG_5069.JPG
IMG_5070.JPG