• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

"Frania" i inne cuda PRL-u w skali 1:87

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Dziś owoc mojej wczorajszej pracy. Prawdziwe cudo PRL'u - radar milicyjny;) Wybrałem wersję "pośrednią", bo wcześniejsze nadawały się tylko do Warszawy, a późniejsze już raczej do Polonezów.

Co tu więcej komentować, wszystko jasne.
IMG_5279.JPG
IMG_5278.JPG

I tradycyjna scenka rodzajowa z Maćkiem @Mafo w roli pirata drogowego;)
IMG_5277.JPG
IMG_5273.JPG
OQSS9672.JPG
IMG_5276.JPG

Dariusz71

Aktywny użytkownik
Reakcje
965 2 0
Panowie,
Może być tak, że jak dobrze wszystko pójdzie będę przez najbliższe dwa miesiące uwikłany w projekt architektoniczny, do którego już się pomału przygotowuję. Nie oznacza to że znikam zupełnie, ale trudniej mi odpisywać na wiadomości i realizować zamówienia. Proszę was o cierpliwość. Wiecie, że zawsze wywiązuję się z obietnic, choć czasem to trochę trwa.

Dziś chciałbym pokazać skończony zestaw ośmiu robotników (kolejowych, drogowych itp). Doszły jeszcze dwie figurki - rewidenta z dokumentami i drugiego elektryka z torbą, któremu domalowałem wąsy żeby go trochę upodobnić do pewnego pracownika Stoczni Gdańskiej im, Lenina. Kaski całej ósemki przemalowałem na białe, bo pomarańczowe mi jakoś nie leżały.
Zestaw będę oferował jako niemalowany lub malowany.

W górnym rzędzie dwóch manewrowych, rewident i kierownik.
W rzędzie dolnym dwóch odpoczywających i dwóch elektryków (Lechu szuka w torbie kombinerek;))
Zobacz załącznik 773145

I jak zwykle kilka scenek z Arturowego modułu
Zobacz załącznik 773146 Zobacz załącznik 773148 Zobacz załącznik 773149 Zobacz załącznik 773150 Zobacz załącznik 773152 Zobacz załącznik 773153
Piękny zestaw!!! Chętnie bym taki nabył?

Dariusz71

Aktywny użytkownik
Reakcje
965 2 0
To była długa noco_O Położyłem chyba trylion kalkomanii;) O czym więcej w moim samochodowym wątku warsztatowym.
Jurek wreszcie dostał realny samochód - zarejestrowany, z okalkowanym kogutem i numerem bocznym.
Projekt domknięty:cool:
Zobacz załącznik 746712 Zobacz załącznik 746713 Zobacz załącznik 746714 Zobacz załącznik 746715 Zobacz załącznik 746716 Zobacz załącznik 746717
A to mi przypomina pewną scenę w pewnym filmie
Mistrzostwo po prostu mistrzostwo.

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Dostaję coraz więcej maili z prośbą o gotowe skrzynki warzywne. Broniłem się przed tym projektem bo na początku traktowałem go trochę jako jednorazową próbę swoich możliwości. Jest to czasochłonna i dosyć upierdliwa robota... no ale skoro się podoba i są chętni postanowiłem ciągnąć ten temat i wrzucić go do oferty. Doszła pietruszka, nowe ogórki (popracowałem nad cieniowaniem kolorów). Doszła też sałata, z której jestem naprawdę cholernie zadowolony. Sporo czasu nad nią pracowałem by uzyskać zadowalający efekt. Na żywo liście wygląda naprawdę dobrze.

Wracamy więc do warzywniaka ;) Pokazuję po kolei co mam na dziś.
Buraki, pietruszka, marchew, nowe ogórki, sałata, pomidory, gruszki, jabłka czerwone, jabłka żółte.
Cena za skrzynkę z dowolnym produktem to 12pln.
Jedyna wątpliwość jaką jeszcze mam to jak zniesie podróż pocztą sałata. Chyba jutro sam nadam do siebie paczkę i zobaczę co poczta z tego zrobi:podstepny:
IMG_5339.JPG

Dynie, ogórki w beczkach i kapusta kiszona czekają jeszcze aż wypracuję mniej czasochłonną metodę na osiągnięcie dobrego efektu wizualnego.

IMG_5342.JPG

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.281 39 0
Adam - sałatę wstaw do transportu do do małego plastikowego pojemnika podklejoną od dołu na dwustronna taśmę - to powinna dać jej szansę. A jak sie nie da to jak Biedronka - sprzedawaj tylko lodową zapakowaną w plastik jak kulka...