Temat pierwszy na dziś to Suchedniów.
Dokończyłem malowanie widlaków - doszedł wash by uwypuklić tu i ówdzie geometrię bryły. "Cytrynkę" specjalnie trochę bardziej ubrudziłem, a "Pomarańczka" dostała na razie postarzoną paletę od Kotebiego, ale docelowo chciałbym w zestawie VIP dołączyć skrzynię jak na fotografii, która była moją inspiracją.
Drugi temat to Osy.
Planuję robić je w dwóch wersjach - OsaZ ze skręconą kierownicą (jako model zaparkowany pod garażem czy sklepem) oraz OsaU - z kierownicą na wprost (wersja uniwersalna czyli jadąca, po doklejeniu motocyklisty lub też jako zaparkowana).
Wersja "Z" powstała, bo uważam, że stojący motocykl zyskuje na realizmie gdy ma a skręconą kierownicę, a dodatkowo bryła sama w sobie staje się bardziej ciekawa przestrzennie.
Aktualnie pracuję nad paletą kolorystyczną. Jak na razie wybrałem malowanie kremowo-białe, szaroniebieskie i groszkowo zielone (bo tych jestem pewien). Malinową dorzuciłem jako eksperyment i ukłon w stronę Żony, która mnie o taką poprosiła.
Na razie pokazuję modele w wersji "Z" pomalowane, pociągnięte półmatem i lekkim washem.
I na koniec przypomnienie o jakiej wielkości modeli mówimy. Po oglądaniu zbliżeń czasem sam zapominam jakie to wszystko filigranowe jest.
Mam nadzieję, że moja kolekcjonerska linia biżuterii modelarskiej przypadnie Wam do gustu.