• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chemia Farba do szyn

Reakcje
3 0 0
Witam,
mam pytanie do Grześka.
Czy mógłbyś opisać swoja technikę bo rezultaty są moim zdaniem znakomite.
Jakiego pigmentu używasz i jak poprawiasz Humbrolem

Reakcje
0 0 0
Więc tak,po ustawieniu torów maluje jak leci czyli szyny i podkłady barwnikiem do farb emulsyjnych / brązowym /obojętnie jakiej firmy colorex lub śnieżka.Przecieram główke szyny co jakiś czas bo przysycha szybko. Następnie czarnym barwnikiem przeciągam po podkładach. I zostało podretuszować imitacje mocowania szyny do podkładu Humbrolem,kolor rdzawy nie pamiętam numeru,nie ma mnie w domu :devil:
I pozostało szutrowanie :) a roboty przy tym od groma a poniżej zdjęcie jak sobie to spie...łem

Załączniki

Reakcje
0 0 0
Dokładnie, barwnik -pigment jedna rzecz.Wyżej na zdjęciu malowałem mieszanym Humbrolem i lipa do poprawy. A co zdecydowało;tańsze a i nie wygląda tak źle :oops:

D

Dariusz

Gość
Jest jedna paskudna sprawa z tego typu rzeczami: Nie wolno ich wysylac poczta lotnicza (to jest latwopalne i podpada pod jakies tam przepisy) a poniewaz poczta amerykanska w ogole nie ma juz przesylek morskich wiec wyslac to mozna poczta morska tylko do Polski, Czech i Slowacji za posrednictwem polskich firm zajmujacych sie wysylka paczek.

ABP

Aktywny użytkownik
Reakcje
125 0 0
No to przynajmniej jest już jasne, dlaczego nie ma tego w żadnym niemieckim sklepie, a amerykańscy sprzedawcy z Ebaya nie wysyłają do Europy. Szkoda. :cry: