Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witam,
mam pytanie do Grześka.
Czy mógłbyś opisać swoja technikę bo rezultaty są moim zdaniem znakomite.
Jakiego pigmentu używasz i jak poprawiasz Humbrolem
Więc tak,po ustawieniu torów maluje jak leci czyli szyny i podkłady barwnikiem do farb emulsyjnych / brązowym /obojętnie jakiej firmy colorex lub śnieżka.Przecieram główke szyny co jakiś czas bo przysycha szybko. Następnie czarnym barwnikiem przeciągam po podkładach. I zostało podretuszować imitacje mocowania szyny do podkładu Humbrolem,kolor rdzawy nie pamiętam numeru,nie ma mnie w domu
I pozostało szutrowanie a roboty przy tym od groma a poniżej zdjęcie jak sobie to spie...łem
Dokładnie, barwnik -pigment jedna rzecz.Wyżej na zdjęciu malowałem mieszanym Humbrolem i lipa do poprawy. A co zdecydowało;tańsze a i nie wygląda tak źle
Jest jedna paskudna sprawa z tego typu rzeczami: Nie wolno ich wysylac poczta lotnicza (to jest latwopalne i podpada pod jakies tam przepisy) a poniewaz poczta amerykanska w ogole nie ma juz przesylek morskich wiec wyslac to mozna poczta morska tylko do Polski, Czech i Slowacji za posrednictwem polskich firm zajmujacych sie wysylka paczek.