• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fads/Fals/WAP

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Przedstawiam nowość PKP.Model wagonu samowyładowczego do przewozu węgla i koksu Fals/WAP.Jest on produkowany przez moich znajomych zza południowej grnicy.Wykonany jest z tworzywa sztucznego(nie z żywic)metodą wtrysku.Opisy są wykonywane tampon drukiem a całość wzbogacona elementami fototrawionymi.Posiada KKK,sprzęgi i metalowe koła.
Model został w całości wykonany od podstaw i nie jest to chiński produkt.
Prezentowane zdjęcia przedstawiają wagon w malowaniu CSD ale dostępny będzie set 5ciu numerów w malowaniu PKP IVepoka i PKP Cargo Vepoka.Dostępne będą również pojedyncze sztuki.
Dane na opisy i numery są przygotowywane w Polsce i będą autentyczne.
Malowanie tlenkowe i popielate.

Jest to temat sondażowy,jakie będzie zainteresowanie u nas tym modelem.
Przewidywana cena to ok.150PLN za sztukę i jest zależna od kursu waluty.
Poniżej prezentuję zdjęcia modelu jak i oryginału.

Wyłączność na opracowanie i dystrybucję wersji PKP mam ja(Specjalne podziękowania dla kolegów którzy się przyczynili do opracowania wersji PKP)

Załączniki

A

Adam-H0

Gość
wyglada ciekawie - mozesz umiescic zdjecia scian szczytowych :?:

i mam pytanie co znaczy bedzie dostepny - kiedy - kupno tylko u ciebie czy w sklepie tez bedzie mozna go obejrzec

inicjatywa godna pochwaly :cool:

Darth Maul

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
446 1 0
Prosze o dokładne fotki.ze wszystkich mozliwych stron.Klapy sie otwieraja?Czy beda w malownaiu żółto-niebieskim?własnosci jezdne jakie są?Pytam z tego wzgledu ze jest to nie znany wykonawca jak dla mnie.Ale Pozdrawiam producenta:)

Paweł

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
34 0 0
Widziałem na własne oczy, miałem to w rękach i jakość jest rewelacyjna. Moim zdaniem jakość wykonania na poziomie Roco, detale tak ja w oryginale. Bardzo wiernie odwzorowany.

Szymon32

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
76 2 0
Piękne wagony!!! :shock: Ile za sztukę ie za set 5 wagonów? Gdzie i kiedy będzie można je kupić? Jestem zainteresowany setem 5 wagonów!

OP
OP
tomek 05

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
karol_mar napisał(a):
Ja również podłączę się do pytania, gdzie i za ile można kupic te wagony ?
Proponuję poczytać wątek od początku a nie zadawać ......pytań.Tylko sety,pojedynczych na razie nie przewiduję.Seria limitowana w tym malowaniu.Będzie docelowo 10-14tu numerów.
Przewiduję krótkie serie w innych malowaniach.
Tyle na razie ;)

Tak na smak:

Załączniki

A

Anonymous

Gość
Mam pytania. A mianowicie, czy WAP`y będą dostępne w malowaniu PCC?
Jeżeli tak to w setach czy pojedynczo?
W jakich malowaniach będą jeszcze dostępne?
Cena nadal około 150zł za szt.?

Z góry dzięki za odp
pozdrawiam,
Paweł

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
955 79 5
Darek W napisał(a):
Czy te wagony mają wózki typu 1XTamp ? i jaki jest rozstaw czopów w tym wagonie?(w modelu oczywiście).
Jest to wagon konstrukcji czeskiej i ma czeski wózek. Jednym z najbardziej ''charakterystycznych'' szczegółów jest otwór w wózku.

A

Anonymous

Gość
Zbyszek napisał(a):
Jest to wagon konstrukcji czeskiej i ma czeski wózek. Jednym z najbardziej ''charakterystycznych'' szczegółów jest otwór w wózku.
Ślepy nie jestem, nawet dziecko to zauważy, ale jeśli ma to być wagon używany przez PKP Cargo to chyba nie czeski co???

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
62 0 0
Darek, to był prezent z bratniego kraju - dostaliśmy je gotowe, na tych wózkach i tak juz zostało - 1XTa trzeba by modyfikować więc do dziś jeżdżą na orginalnych.

A

Anonymous

Gość
No tak, nie przypuszczałem nawet że Cargo używa własnie tych wagonów no ale jeśli tak to Ok, jak najbardziej jestem za, tylko dlaczego niebieskie Cargo skoro Tomek ma dokumentację od KK na tlenkowe i popielate???

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 35
Tabor 11