Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Do Gdyni! Super! I to na pokładzie EU06? Pewnie zza okna lokomotywy niejedną wtedy ciekawą rzecz widziałeś Gdybyś kiedyś dawniej jechał do Olsztyna - to na pokładzie elektrowozu dojechałbyś do Nasielska. Tam jak pamiętam była zmiana trakcji, wiec wtedy może przesiadłbyś się na pokład jakiejś spalinówki (najczęściej SP45) lub parowozu
Może gdzieś zachowały się jakieś zdjęcia EU06 o nr 03, 09 i 19?
Pozdrawiam wszystkich
A to z pewnością! Tyle mocnych wrażeń.. I to jest twoje, cenne wspomnienie, które na zawsze Ci już w sercu pozostanie. Pewnie schodząc z pokładu lokomotywy czułeś jakiś niedosyt, że chciałbyś jeszcze z kilka chociaż kilometrów pojechać....
A to z pewnością! Tyle mocnych wrażeń.. I to jest twoje, cenne wspomnienie, które na zawsze Ci już w sercu pozostanie. Pewnie schodząc z pokładu lokomotywy czułeś jakiś niedosyt, że chciałbyś jeszcze z kilka chociaż kilometrów pojechać....
Mam pytanie do znawców nieco odbiegające od tematu. Otóż pan z młotkiem zwany "dzięciołem" sprawdzający hamulec zespolony ma na trzonku młotka takie uszczelki. Do czego one służą?
No tak - nie pamiętam dokładnie daty wykonania zdjęcia. Pamiętam tylko, że wtedy często od wiosny po jesień zajeżdżałem do Kędzierzyna. No ok, za pokutę (o nie-pamiętanie daty) załączam inne zdjęcie. Może nie najlepsze technicznie, ale za to historyczne z Gliwic.
Zamieściłem już to zdjęcie wśród fotek z Parowozjady ale było bez opisu.EU06-01 prowadzi pociąg specjalny z dwoma parowozami serii 447 013(czeski)i 447 043(słowacki)plus wagony towarzyszące i wagon z makietami na Parowozjadę do Chabówki.Uchwycona podczas krótkiego postoju w Wadowicach 22.08.2014.