• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ET22 - zdjęcia i inne ciekawostki z tematu "byczek"

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.945 143 0
A, jeszce kilka zdjęć z Mostu Gdańskiego, widoczek z Baru "Syrenka" zwanego potocznie "Pod Rurą" i należącego kiedyś do warszawskiego "procentowego" szlaku orlich gniazd.

Lipiec 2007.
IMG_2702.JPG

IMG_2705.JPG

IMG_2720.JPG

(ten sam, tyle, że dłuższy)
IMG_2721.JPG

IMG_2722.JPG

IMG_2734.JPG

Skład na miarę przeciętnych makietowych możliwości
IMG_2737.JPG

IMG_2738.JPG

IMG_2739.JPG

I na koniec "perełka" - ten sam "waloryzowany" ET22-984 com go miesiąc wcześniej w Lasku na Kole ustrzelił.
Godne zakończenie mojego wątku i pożegnanie odjeżdżającego Orient Expresu.
IMG_2833.JPG

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.547 18 0
Po tak solidnej dawce zdjęć zielonych byków (w jedynie "słusznym kolorze") pragnąc uhonorować kolegę Miśka, proponuję do końca miesiąca nie zamieszczać w tym wątku żadnych niebieskich byków w malowaniu Cargo ;). Bo to tak, jakby po degustacji np. Metaxy spróbować delektować się winem marki Wino (kto ma swoje lata, ten wie o czym piszę).

ignacy500

Znany użytkownik
Reakcje
688 18 0
Po tak solidnej dawce zdjęć zielonych byków (w jedynie "słusznym kolorze") pragnąc uhonorować kolegę Miśka, proponuję do końca miesiąca nie zamieszczać w tym wątku żadnych niebieskich byków w malowaniu Cargo ;). Bo to tak, jakby po degustacji np. Metaxy spróbować delektować się winem marki Wino (kto ma swoje lata, ten wie o czym piszę).
No chyba, że to będzie "święty byczek". Warszawa, maj 2023r.
20230513_153047.jpg

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.146 121 1
Ciekawostki z Facebooka - Klub Miłośników Kolei w Ostrowie Wielkopolskim

W końcu nadszedł ten czas by się pochwalić. Wreszcie możemy Wam ujawnić naszego nowego rodzynka...

W dniu dzisiejszym lokomotywa ET22-864 która przeszła naprawę w Ostrowskim Zakładzie, odbyła pierwszą jazdę próbną.
Lokomotywa otrzymała zielony schemat malowania zaproponowany przez nas we współpracy z Ilostan Pojazdów Trakcyjnych.

Brakujące elementy oznaczeń zostały przez nas uzupełnione dzięki czemu lokomotywa posiada komplet tablic i numerów.
Pracy nad tym egzemplarzem było naprawdę sporo, ale mamy nadzieję że przypadnie Wam do gustu.
Wyczekujcie lokomotywy na szlaku! :

349090843_1398899984226272_6698390738948033990_n.jpg

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.450 111 11
Badziewnie wygląda to pudło skrywające górny reflektor i syreny. Nie mogli tego zrobić lepiej, jakiś kształt trapezu czy cóś...
Dokładnie. Napisałem już kilka razy i napiszę jeszcze raz; dzisiejsi projektanci nie mają sensu estetyki. Jakieś dziwne kształty i łuki nagle się urywające. Nie ma to jak "Byki" w oryginalnym "czystym" wyglądzie z telewizorami na czołach.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.360 36 7
projektanci nie mają sensu estetyki. Jakieś dziwne kształty i łuki nagle się urywające
Raczej cięcie kosztów i podporządkowanie estetyki inżynierii. Plus niestety częsty brak wyobraźni przestrzennej osoby rysującej w programie 3D. W ZNTKach nie ma miejsca na projekty artystyczne, z których wychodzi się projektując nowe pojazdy.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.450 111 11
Raczej cięcie kosztów i podporządkowanie estetyki inżynierii. Plus niestety częsty brak wyobraźni przestrzennej osoby rysującej w programie 3D. W ZNTKach nie ma miejsca na projekty artystyczne, z których wychodzi się projektując nowe pojazdy.
Dokładnie co napisałem, a powody Kolega wymienił. Ale najważniejszy to właśnie brak wyobrazni. No niestety gry komputerowe i gotowce od dziecka to wszystko odbierają.

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.706 0 0
Wprawdzie to wątek o ET22, ale może mógłby kolega @Drozdzik pokazać więcej zdjęć tego wagonu? W sumie znacznie ciekawszy, niż ET22, jakich są dziesiątki, jeśli nie setki...
Więcej nie wkleję, bo usunąłem z pamięci karty , bo były słabsze niż te co wkleiłem. Miałem kłopoty z ostrością w obiektywie wczoraj - ono taki słabszy dzień.