• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie EP09 - Zdjęcia

Miko

Aktywny użytkownik
Reakcje
214 0 0
EP09-028 z EIC Varsowia w drodze do Budapesztu
Na tym zdjęciu to raczej nie jest Varsovia, trochę za krótki ten pociąg. To może być albo Porta Moravica albo Comenius, ewentualnie Praha bez wagonu restauracyjnego (nie wiem o jakiej godzinie zdjęcie było zrobione).

Ten wagon z wysokim dachem to jest najprawdopodobniej czeski Bee238 (czasami jeżdżą takie w wyżej wymienionych pociągach):
http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/CZ/CD_Bee238.php
http://www.wgk.cal.pl/details.php?image_id=16945

A żeby nie było całkiem poza tematem, to ostatnio była kumulacja i 2 złote trafiłem :D
EP09-047 (z prawej) i EP09-045 (z lewej), Kraków Płaszów 2016-02-25
EP09-047 EP09-045 Krakow Plaszow (2016-02-25) - 160225_08301.jpg

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
696 54 1
To jest taka akcja promocyjna, zresztą na czasie "złoty pociąg", dziewiątki są złote :)
Z tego co się orientuję, to wybrane dziewiątki są oklejone folią.
Nie są i nie bedą to barwy firmowe :).
Tak jak napisałem powyżej, jest to jedynie reklama własna, akcji promocyjnej o nazwie "na czasie", "złoty pociąg".

Ostatnio edytowane:

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.523 18 0
Kilka dzisiejszych, przedpołudniowych zdjątek z Olszynki. Pogoda do robienia zdjęć - niezbyt wymarzona.
Warszawa Olszynka Grochowska 5.03.2016r

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

Obok Epoki, jej starszy kolega...
Ilość warstw farby jest na tyle duża, że zaczyna odpadać pod własnym ciężarem... Z daleka tego nie widać. Ale to temat na zupełnie inny wątek.

15.JPG

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
41 0 0
Kilka dzisiejszych, przedpołudniowych zdjątek z Olszynki. Pogoda do robienia zdjęć - niezbyt wymarzona.
Warszawa Olszynka Grochowska 5.03.2016r
Obok Epoki, jej starszy kolega...
Ilość warstw farby jest na tyle duża, że zaczyna odpadać pod własnym ciężarem... Z daleka tego nie widać. Ale to temat na zupełnie inny wątek.
Czy Kolega tam pracuje albo ma jakieś chody, by swobodnie zwiedzać cały teren i obfotografowywać tabor?

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.180 1 0
...coś dzisiaj opóźnienia jakieś w okolicy Katowic chyba bo przeglądając mapę pociągów online wyszedłem na tory po Varsowię a tej ani widu ani słychu, a poleciały opóźnione i to o godzinę inne, których na mapie nawet nie widziałem. No ale dwa EP09 mam:

EP09-030 z pociągiem TLK "Kormoran"

EP09-027 z pociągiem "Porta Moravica"

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.180 1 0
EP09-025 na czele EIC "Sobieski" wjeżdża na stację Dąbrowa Górnicza 2016-03-20 ...mam pytanie przy okazji. Jak wracają później austriackie wagony bo mam dziwne wrażenie (muszę przejrzeć zdjęcia), że jeżdżą tylko gdy pociąg wraca z Wiednia :D

Romek 222

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
EP09-031 z pociągiem EIC 103 POLONIA relacji Warszawa Wsch.-Wien Hbf opuszcza Tychy udając się
DSC_0112-1.jpg
w stronę granicy państwa w Zebrzydowicach.Masz odpowiedz na nurtujące Cię pytanie o powrót wagonów do Austrii.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 30
Koleje w Polsce 10
Koleje w Polsce 13
Koleje w Polsce 29