• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EP09 - dostępność modelu H0

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Pantografy połówkowe.

Takiego określenia jeszcze nie słyszałem, może faktycznie niektóre bardziej były zbliżone kolorem do jagód niż do denaturatu.
"denaturat" głodnym chleb na myśli :) a jesli chodzi o jagódke to kilka razy tu na forum się spotkałem z tym nazewnictwem ;)
a propo pantografów no faktycznie nazewnictwo połówkowe bardziej fachowo, źle się określiłem chociaż wiadomo oco chodzi ;), pozdrawiam

Ostatnio edytowane:

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
"denaturat" głodnym chleb na myśli :) a jesli chodzi o jagódke to kilka razy tu na forum się spotkałem z tym nazewnictwem ;)
a propo pantografów no faktycznie nazewnictwo połówkowe bardziej fachowo, źle się określiłem chociaż wiadomo oco chodzi ;), pozdrawiam
Głodny głodnemu wypomni...
Swoją drogą to ciekawe ile taki luksus będzie kosztował i czy faktycznie będzie wersja ze starymi lampami czy nowymi (czy będzie i jedna i druga wersja do wyboru), czy będzie lok, który występował we wszystkich malowaniach z jednym typem lamp...

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Głodny głodnemu wypomni...
Swoją drogą to ciekawe ile taki luksus będzie kosztował i czy faktycznie będzie wersja ze starymi lampami czy nowymi (czy będzie i jedna i druga wersja do wyboru), czy będzie lok, który występował we wszystkich malowaniach z jednym typem lamp...
Nie ma takiego loka, który występował we wszystkich malowaniach.
Cena chyba jest obecnie jedna dla wszystkich nowych lokomotyw.

Maro16

Aktywny użytkownik
Reakcje
104 4 0
Na płaszczyźnie EP/EU07 jest duża konkurencja a nikt nie pomyślał, że można by zrobić seryjną EP09 i też by było kilka malowań a wraz z nimi bardzo wielu chętnych.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.854 15 0
EP09 miało dosłownie kilka malowań oraz drobnych różnic w budowie z zewnątrz.
Żadna konkurencja dla EU06/EU07/EP07/EP08 w kilkudziesięciu jak nie więcej wersjach malowania oraz różnych przewoźników.
EP09 posiada tylko PKP InterCity (wcześniej Cargo).
Ale kto wie, może za kilka lat zobaczymy produkt seryjny.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.854 15 0

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.642 559 30
OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.315 118 11
:)To teraz tylko trzeba zapisać się na listę i numer wybrać
A gdzie tą listę można znaleźć? Pytam sie , bo juz parę razy wyraziłem zainteresowanie modelami EFC, ale do tej pory żadnego nie dostałem. Na pewno są koledzy na forum, którzy z Panem Andrzejem się często komunikują więc moze oni listę zapisów by przedłożyli. Po prostu nie wiem na ile pisanie tutaj "ja zamawiam" będzie wystarczające.

Jakby jednak okazało się wystarczające to ja też sobie zamawiam jedną pomarańcze :) tak na zaś!

Pozdrawiam

Michał

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Jakby jednak okazało się wystarczające to ja też sobie zamawiam jedną pomarańcze :) tak na zaś!
A cenę znasz, że już tak zamawiasz? Bo może być tak, i jest to wielce prawdopodobne, że jak ją poznasz, to Ci się serdecznie odechce. Modele z EFC nie są modelami kosztującymi tyle ile fabryczne, czy nieco więcej.

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.315 118 11
A cenę znasz, że już tak zamawiasz? Bo może być tak, i jest to wielce prawdopodobne, że jak ją poznasz, to Ci się serdecznie odechce. Modele z EFC nie są modelami kosztującymi tyle ile fabryczne, czy nieco więcej.
Nie rozumiem dlaczego jeśli ktoś wie ile kosztuje taka przyjemność, to zamiast pisać " jak poznasz to Ci się odechce", nie może troszkę inaczej sprawy przedstawić, coby czytający to forum mogliby się wprost dowiedzieć, że lokomotywy od EFC to wydatek paru tysięcy złotych.

Co do listy życzeń, to napisałem troszkę ironicznie pamietawszy jak wszyscy "zapisywali" się przez forum na siódemkę od Zebkreta.

Pomysł z listą wydawał mi się godny uwagi, patrzac jak koledzy szybko i sprawnie sie dowiedzieli o planowanej re-edycji oraz zważywszy na fakt ,że ostatnia aktualizacja strony EFC była siedem lat temu.

Pozdrawiam

Michał

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 5
Tabor 52
Tabor 29
Tabor 12
Tabor 256