mikl, no to lecimy po kolei, bo teraz Ci się wydaje że jakiś niemiły i wyniosły jestem.
Nie rozumiem dlaczego jeśli ktoś wie ile kosztuje taka przyjemność, to zamiast pisać " jak poznasz to Ci się odechce", nie może troszkę inaczej sprawy przedstawić, coby czytający to forum mogliby się wprost dowiedzieć, że lokomotywy od EFC to wydatek paru tysięcy złotych.
Nie wiem ile EFC będzie chciało za EP09. Sam w Poznaniu z Panem Andrzejem chwilę rozmawiałem i tylko tyle się dowiedziałem, że planuje on reedycję, ale nie teraz, tylko w pewnej tam przyszłości. O cenę nie pytałem. Kilka lat temu, gdy nabywałem EP09 od Niego, kosztowała około 2000 złotych, w zależności czy z dekoderem czy bez. Ale to było nieco już lat temu, teraz zapewne model będzie poprawiony, od razu z dekoderem, oraz może dźwiękiem, więc cena na pewno mocno poszybuje w górę. Jakby nie patrzeć, modele EFC to wydatki idące w tysiące, a nie w setki, i dlatego napisałem że jak się dowiesz ceny to może Ci się odechcieć.
Co do listy życzeń, to napisałem troszkę ironicznie pamietawszy jak wszyscy "zapisywali" się przez forum na siódemkę od Zebkreta.
Zabkret pisał że tworzy listę chętnych na model, więc kto chciał miał się wpisywać. Pan Andrzej z EFC nic takiego nie pisał i się tu nie udziela, więc i wpisywanie się tutaj, że się jest chętnym nie daje zupełnie NIC.
Pomysł z listą wydawał mi się godny uwagi, patrzac jak koledzy szybko i sprawnie sie dowiedzieli o planowanej re-edycji oraz zważywszy na fakt ,że ostatnia aktualizacja strony EFC była siedem lat temu.
Koledzy dowiedzieli się o reedycji EP09 rozmawiając z Panem Andrzejem bezpośrednio na jego stoisku w Poznaniu. Tu zaś ktoś akurat stworzył wątek z pytaniem o ten model, to i odpowiedzieli mu.