• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ENERGETYKA

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.202 1 0
Pociąg specjalny z wagonem pomiarowym. Jako laik byłem pewien, że te sypialne to dla obsługi w składzie są. No ale już wiem po co one są ;)
(2020-06-25)
Dąbrowa Górnicza 11:15 o 19:00 był już w Warszawie.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.877 92 4
Myślę ,że to nie polityczna , lecz rzeczowa i strategiczna decyzja o odkupieniu PKP Energetyki z obcych łap.
Jest to krwioobieg kolejnictwa.
https://www.rynek-kolejowy.pl/mobil...ekach-panstwa-jeszcze-w-2022-roku-111314.html
"PKP Energetyka w ostatnich latach, będąc częścią CVC, przeprowadziła kilka drogich procesów modernizacyjnych. Sporo pieniędzy zainwestowano w tabor, w nowe technologie, jak np. Centrum Monitorowania Alarmów, czy w nowoczesnej kolejowe magazyny energii."
Po wrogim przejęciu wróci stare dobre kumoterstwo, kolesiostwo i zaniki prądu.

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.562 253 31
Spoko ,nie te czasy, że spółki S.P. przynoszą straty,
a CVC oczywiście dobrze kierowało i inwestowało,
mimo tego faktu obawa była , że CVC , jako moloch finansowy mógłby odsprzedać za opłacalne im kwoty np. Putinowi czy jeszcze gorzej....
i co wówczas?
Takich turbo strategicznych gałęzi gospodarki państwa się nie sprzedaje.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 1
Koleje w Polsce 3