Ostatnimi czasy skład tego pociągu dość mocno podupadł (choć i tak bije na głowę EC BWE), jechałem nim 24 sierpnia z Poznania do Warszawy w drodze na Parowozjadę do Chabówki, z wagonów przedziałowych klasy 2 tylko 1 miał wyświetlacze (przy czym były one wyłączone), wagony klasy 1 też za bogato nie wyglądały, wszystkie bez gniazdek w przedziałach (w 2 klasie na szczęście były), bar z tego co pamiętam taki jak w TLK,na przodzie składu wagon bezprzedziałowy w postaci 111Arow. Na czele EP08. Niektóre drzwi choć teoretycznie automatyczne trzeba bylo wspomagać ręką

Na plus (dla pasażera oczywiście, bo przecież nie dla spółki) to frekwencja na poziomie 20-30%, w 2. wagonie od czoła 6 przedziałów całkiem pustych.
Ogółem tragedii nie ma, ale taki skład raczej na Ex by się nadawał a nie na EIC, zdarzało mi się trafić na o wiele lepsze zestawienia w tej kategorii. Tym razem na szczęście na Super Bilecie za 29zł jechałem.
Załączam kilka zdjęć:
Przy jeździe powrotnej powinien mieć numer 6104 (lub 6103, jeżeli zdarzy się odcinek przejeżdżany w kierunku od końca do początku linii).
Lub 6102, zwykle łączone są jako 00 - 01, 02 - 03, 04 - 05 chyba że jak tak jak w przypadku EIC Fredro trasa w obie strony zaczyna się w kierunku końca linii, wówczas następny skład będzie miał 04 - 05.