Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Całe podwozie jest do d...y, bo jest od starej wersji. AWM robi nową budę kabiny, a zostawia stare podwozie. Także model jest jaki jest, ale na pewno nie jest super. Jedyne co może być super w tym modelu to malowanie, poza tyłem naczepy oczywiście.
Bardzo sympatycznie to Volvo wygląda , a z tyłem naczepy wcale nie jest tak źle . Herpa tylko czasami potrafi coś fajnego w tym temacie pokazać . W większości modeli to właśnie AWM lepiej wypada . Jeśli chodzi o ciągnik to wersja 3 osiowa ich , tylko w barwach firm skandynawskich dobrze wygląda . Na nasze podwórka te ramy są nie co za długie .
Zestawy Bringa zawsze budzą zachwyt, szczególnie te typowo skandynawskie. Naczepa wygląda nieźle, chociaż z tyłem faktycznie mogli lepiej się postarać.
Obydwa są przepiękne, chociaż tego w 1:50 trochę Ci zazdroszczę. Gryzie mnie tylko trochę to, że Herpa chyba nie byłaby sobą, gdyby nie strzeliła jakiegoś byka i w tym przypadku zrobili czarny pas pod szybą.
Herpa ciągle strzela jakieś tam "byki" ale i tak porównując te modele to herpowski nie ustępuje swojemu większemu koledze. Obydwa wyglądają bardzo fajnie.
Bardzo dziękuję kolegom za oceny oraz komentarze, nic tak nie cieszy jak Wasze reakcje
Model w obu skalach jest piękny i rozszedł się bardzo szybko. Ja swoje zdobyłem jak były już niedostępne dzięki dwóm dealerom forumowym: @K&K-1/50-WSI oraz @pj-pauli . Porównując 1:50 do 1:87 to delikatnie wygrywa 1:50 ale biorąc trudność wykonania w 1:87 to można oba postawić na podium. Porównując Herpę do AWM to wygrywa oczywiście Herpa, jakość wykonania zdecydowanie lepsza: spasowanie chociażby lusterek to dzień do nocy (pomijam resztę). Na korzyść AWM przemawiają niektóre malowania.
Volvo (Herpa) od przewoźnika z północy Norwegii Thermomax Trondheim AS oraz naczepa w barwach sieciówki COOP (odpowiednik naszej np. Biedronki).
Dziś "uchwyciłem na parkingu Actrosa ale było po zachodzie słońca i fotki wyszły takie sobie. Ma pauzować do rana i jeśli pogoda pozwoli to zrobię jutro sesję
Porównanie modeli w obu skalach superw swojej kolekcji chętniej widziałbym tego w skali 1:87białe volvo też godne posiadania a zdjecie grupowe superale jak dla mnie dalej faworytem jest Performance 1:87 i jest zazdrość.