• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja DMC>3,5t

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.007 387 20
Świetne te dwa modele. W pierwszym naczepa rzeczywiście, wykonana jest rewelacyjnie, ale i puszka nie gorsza. Szkoda, że w drugim kontener nie jest tak samo zdetalowany.

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Dziś było trochę czasu na prace nad dioramką, dodałem sygnalizator i kilka oznaczeń. Zrobiłem skromną scenkę aby pokazać działanie wspomnianej sygnalizacji.
PS. Dziękuję za miłe słowa i oceny.

1ag.jpg

1g.jpg

2g.jpg
3g.jpg

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Jeśli chodzi o te volva to bardzo mi się podobają . To które sam zrobiłeś jest kapitalnie i wyśmienicie się na nie patrzy . Natomiast w tym z AWM to dużo by dała zmiana kół na malowane .
Mogę pomalować, ale spróbuję zrobić szybkie porównanie obu modeli z pierwowzorem i wtedy dasz mi znać czy je pryskać, czy jednak pozostawić.

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.457 2 0
Rafał oj grubo wystartowałeś z prezentacjami w Nowym Rokuo_OVolvo od AWM wygląda bardzo fajnie w tym malowaniu ale te zrobione przez Ciebie to już wyższa półka bo model wygląda rewelacyjnie i z miłą chęcią ogląda się takie dzieła:eek:(y)gratuluję takich modeli jak i pomysłu z sygnalizatorem bo jest super(y)

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Szybkie porównanie wyrobu AWM z modelem z mojego warsztatu.

Oryginał, na którym wzorował się AWM:
knut_volvo_100.jpg

1_100g.jpg

2_100g.jpg

Model wykonany w "moim warsztacie" oraz jego pierwowzór:

knut enger 47_1.jpg

1_47g.jpg

2_47g.jpg

3_47g.jpg

Nie brałem pod uwagę naczep oraz ładunków, do porównania są tylko same konie. Uznałem, że tak będzie sprawiedliwie.
Całkowity "test" oraz podsumowanie zamieszczę po otrzymaniu modelu z Herpy, podejrzewam, że wypadnie najkorzystniej (jeśli poprawi kilka szczegółów).
AWM, niestety przy tej cenie i kiepskiej jakości odpada w przedbiegach.
Ja niestety nie ustrzegłem się błędów: prawdopodobnie źle odtłuściłem kabinę (ciemne plamki na górnej lewej części kabiny), odciśnięty paluch na prawej szybie (prawdopodobnie po cleanerze, na obecną chwilę nie do usunięcia). Pozostało do dodania: czarne kalki za drzwiami, tablice, przewody z tyłu, gaśnicę. W planach kolejne modele tej firmy: kilka Scanii i Volvo z nr 100.

Zapowiedź Herpy 312615:
herpa_312615.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.847 4 0
Miałem już zamykać komputer na dziś, ale pomyślałem , że nadrobię zaległości w jeszcze jednym temacie. To był duuuży błąd... :D Ale tu się dzieje!!! Model na bazie Herpy już widziałem w innym miejscu, ale nie zagłębiałem się w temat. Pomyślałem, że coś mi się pomyliło, bo przecież debiut "tego" modelu był zapowiadany w późniejszym czasie...
Jestem bardzo zdziwiony i chylę czoła... :eek: MEGA robota! Teraz chcę ten model jeszcze bardziej, chociaż zdaję sobie sprawę, że ten od Herpy nie będzie taki sam... :( Do kpl. planuje kupić też ten z AWM. Bardzo podoba mi się to malowanie.
Kolejny "modelarski cios między oczy" :ROFL:, to brama z sygnalizatorem. Ale to jest pomysłowe i dobre.... Popieram poprzedników - mocno wszedłeś w nowy rok... Świetne prezentacje i jeszcze raz gratuluje świetnego modelu. (y)

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Jestem przeciwnikiem wszelkich "drinków-energetyków" ale tym nie mogłem się oprzeć. Ciężko nazwać to prezentacją, raczej jest to zwiastun tego co pokażę już niedługo. A zatem zapowiedź następnego Jens Bode w mojej stajni:

1g.jpg

2g.jpg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.224 69 0
Najnowszy Jens jest świetny, ten nadchodzący też się ciekawie zapowiada, a"ptaszek" z grafiki kojarzy mi się z flotą Maika Terpe(niestety nie w H0) którą to muszę w tym roku pouzupełniać.
Gratuluję zakupu(y)