Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Na początek zimowego sezonu destrukcja betoniarni.
Henio Star zainspirował mnie rok temu genialną klimatyczną przeróbką tego modelu! Spróbuję trochę bardziej współczesnej wersji...
No ze starej betoniarni tylko silosy się nadadzą . Reszta całkowicie inna . Hips pójdzie w ruch . Trzymam kciuki za projekt gdyż bardzo mi się podoba .
No, nie aż tak...
Przeceniłeś mnie, sorry... To ma być mniej więcej taki styl, a nie wierna kopia...
Może bardziej będzie przypominała taką.
Ale z Hipsu też coś w ty roku zrobimy!
Coś tam dłubię i kilka spostrzeżeń:
1.malowanie podkładem Tamiya w aerozolu na biało to kosztowna zabawa. Myślę, że aerografem byłoby o wiele taniej.
2. "betonowa" farba Fallera słabo kryje. Po dwóch tamponowaniach, pomalowałem w końcu osobno każdą cegiełkę, a efekt i tak niezadowalający..
Prace posuwają się powoli do przodu. Teraz na zdjęciu widzę, że chyba przesadziłem z brudem. czarna Tamiya z rozpuszczalnikiem działa troszkę jak wash. Ciekawe, czy jutro rozpuszczalnik "weźmie" dzisiejszą farbę, nie naruszając podkładu ?..
Bardzo podobają mi się Twoje prace, pewnie dlatego, że pokazujesz tu tematykę budowlaną. Ta nowa makieta na pewno będzie mega interesująca. Uważnie będę śledził temat.
Dziękuję!
Byłem na Twojej stronie. Ci pracownicy z palnikiem i inne realizacje...Nie wiem co napisać.
Jeszcze taka długa droga przede mną, albo przerobić to wszystko na granulat i zacząć od nowa...