• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Bożonarodzeniowa - reaktywacja

OP
OP
greglis

greglis

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Druga butelka i koniec klejenia, na dziś . A jutro zamiast iść jak człowiek jakiś fajny ciuszek kupić , udaję się w poszukiwaniu pianki jakiejśtam prężnej i cósia który będzie nadawał się na śniegowe zaspy, jakaś masa akrylowa czy coś innego.

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
Pianka niskoprężna? Klej to już za mało i sięgasz po coś z lepszym kopem? Szybko poszło... (y)

Ta lista zakupów brzmi jak rada kogoś kto ma transportera z widocznymi śladami po usunietych napisach z belgijskiej piekarni, tablice na owym wehikule zaczynające się na KNT i wykonującym bez stosownych regulacji szlachetny zawód zwany sekretnie: "biały montaż"... Jeszcze to Przemyśl...

OP
OP
greglis

greglis

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Właśnie pianka niskoprężna ,nie byłam pewna nisko czy wysoko prężna. Czy to tez śmierdzi ? Jak ja wytrzymam ten okres twórczy???

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
W piątek w bufecie jest tylko ryba bo P-ni Barowa jest trotylowa. Ale mi najpiękniejszy dzień...

Greglis, zaszalej weź wysokoprężną jak już, przynajmniej bengale można puszczać przy współudziale zapalniczki. Do tortownicy bym tego nie używał, bez względu na rady Pana... nazwijmy go roboczo: Mariana.

OP
OP
greglis

greglis

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
To są dwie pianki ? O matko, zaczyna mnie to przerastać. Którą mam wziąść?
Ps. Lubię piątki, sobota jest za szybka, nienawidzę niedzieli,szczególnie wieczorem

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
To są dwie pianki ? O matko, zaczyna mnie to przerastać. Którą mam wziąść?
Uuu, do tego podział na producentów, rodzaje podawania...

Do zabawy prowadzącej do przepychanek z ubezpieczycielem według jednych a do wielkiej radochy według drugich (w tym mnie mimo okopconego sufitu) wysokoprężną. Do zastosowania w dalszych testach substancji psychoaktywnych weź styropian, styrodur lub ziemię z ogrodu (polecam w kolejności malejącej czyli rosnącej) - chyba że świat, który odtwarzasz mieści się na planecie o kształcie brokułu.

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.233 33 0
Na piankę trzeba uważać aby sobie paluszków i dłoni nie posklejać bo już tak zostaną na zawsze ;) Nie wiem czy styropian lub styrodur nie będzie lepszy do formowania małych terenów ;) Pianka bardzo często rozpycha się na wszystkie strony i nie koniecznie w tym kierunku co nas akurat interesuje i schnie długo. Potem po obrabianiu okazuje się że w środku są często purchawki. Tylko nie wiem czy one pasuja do ryby pani Barowej :)
KIBICUJĘ

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.035 82 5
Szymon pado ma rację, zielony styropian, czyli styrodur to idealne rozwiązanie, bez syfnych, białych kulek, a z pianką, jak to z pianką. Tylko bajzel i mało pożytku.

Reakcje
1.788 13 0
.... Już jeżeli to pianka do niskich temperatur. (koszt to 21 zł za wielka puszkę)....
Pianka ta po finalnym utwardzeniu się i niskim stopniu "puchnięcia", ma drobną strukturę wewnętrzną i daje się pięknie kroić i dłutować.....

OP
OP
greglis

greglis

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mam pytanie, czy jest możliwe podłączenie generatora dymu pod model domku tak aby z komina szedł dym ? Tak sobie pomyślałam ze byłoby fajnie wprowadzić jakieś życie na makietę oprócz jeżdzącego pociągu. Bo rozumiem że nie można takiego generatora zamontować w tej analogowej lokomotywie ?

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Właśnie Danielku takową kupiłem tyle że taniej,jeszcze nie użyłem,ale wiem jakkolwiek by nie wyszła,wyjdzie dobrze,na bank. Ja jednak jestem za pianką,a to że czasami puchnie sobie gdzie chce,to wystarczy nad nią zapanować.Jeszcze nie wiem gdzie ją sobie psiuknę (bez głupich komentarzy proszę) ale wiem że będzie niezła jazda. W przeciwieństwie do koleżanki,walnę dwa browce (wino za ciężkie na głowę) i wyklepię kolejne 10 cm/2 terenu.

OP
OP
greglis

greglis

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wydaje mi się ze pianka ma tą przewagę nad styrodurem że jest naturalnie zaoblona a wyciąć styrodur aby uzyskać łagodne wzniesienia będzie trudno, żeby nie było kanciate :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 13
Buduję makietę 1089
Buduję makietę 20
Buduję makietę 49
Buduję makietę 10